
Thaise salade met mango
Zin in een lekkere Thaise salade met mango en garnalen? Dan is dit je ding. Fruit in je eten. You hate it or you love it. We love it! Wij houden van zoet fruit in curry’s (hallo kip kerrie met ananas) in stoofpotjes (met pruimen bijvoorbeeld) of in salades. Mango is echt heerlijk bij garnalen. We krijgen er een instant zomergevoel van. Meer zin in een hartige salade? Kijk hier dan eens voor nog meer salade inspiratie.
Tip: Deze salade is ook lekker om mee te nemen naar je werk. Maak dus extra veel, zodat je er de volgende dag ook nog van kunt genieten.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 pers.
- 400 gr garnalen
- 1 mango
- 1 grote Romaine sla
- 2 avocado's
- 75 gr radijsjes
- 1 komkommer
- 0,5 rode peper
- 1 teentje knoflook
- Klein handje cashewnoten
- peper en zout
- Olijfolie
Dressing
- 3 el olijfolie
- 1 el sesamolie
- Sap van een halve limoen
- Scheutje gembersiroop
- Chilipeper
- Zout
Zo maak je het
Maak de garnalen schoon (of vraag je visboer) en doe ze in een kom. Hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn en voeg dit bij de garnalen. Voeg 3 el olijfolie en wat zout toe en meng kort. Laat de garnalen marineren. Hoe langer, des te lekkerder het wordt.
Bak de garnalen in een koekenpan gaar en leg ze apart.
Was de Romaine sla en snijd deze in repen. Was de komkommer en snijd deze in partjes. Snijd de avocado en de mango in blokjes. Was de radijs en snijd deze in dunne plakjes. Doe alles in een kom.
Klop een dressing van de olijfolie, de sesamolie, het sap van een halve limoen en een scheutje gembersiroop. Breng de dressing op smaak met chilipeper en zout. Verdeel de dressing over de salade en meng door elkaar.
Garneer de Thaise salade met de mango, de gebakken garnalen en wat gehakte cashewnoten.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan