Thaise salade met mango

Thaise salade met mango

Zin in een lekkere Thaise salade met mango en garnalen? Dan is dit je ding. Fruit in je eten. You hate it or you love it. We love it! Wij houden van zoet fruit in curry’s (hallo kip kerrie met ananas) in stoofpotjes (met pruimen bijvoorbeeld) of in salades. Mango is echt heerlijk bij garnalen. We krijgen er een instant zomergevoel van. Meer zin in een hartige salade? Kijk hier dan eens voor nog meer salade inspiratie.

 

 

Tip: Deze salade is ook lekker om mee te nemen naar je werk. Maak dus extra veel, zodat je er de volgende dag ook nog van kunt genieten.

Pauline

Thaise salade met mango
vissoep

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 400 gr garnalen
  • 1 mango
  • 1 grote Romaine sla
  • 2 avocado's
  • 75 gr radijsjes
  • 1 komkommer
  • 0,5 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • Klein handje cashewnoten
  • peper en zout
  • Olijfolie

Dressing

  • 3 el olijfolie
  • 1 el sesamolie
  • Sap van een halve limoen
  • Scheutje gembersiroop
  • Chilipeper
  • Zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Maak de garnalen schoon (of vraag je visboer) en doe ze in een kom. Hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn en voeg dit bij de garnalen. Voeg 3 el olijfolie en wat zout toe en meng kort. Laat de garnalen marineren. Hoe langer, des te lekkerder het wordt.

  2. Bak de garnalen in een koekenpan gaar en leg ze apart.

  3. Was de Romaine sla en snijd deze in repen. Was de komkommer en snijd deze in partjes. Snijd de avocado en de mango in blokjes. Was de radijs en snijd deze in dunne plakjes. Doe alles in een kom.

  4. Klop een dressing van de olijfolie, de sesamolie, het sap van een halve limoen en een scheutje gembersiroop. Breng de dressing op smaak met chilipeper en zout. Verdeel de dressing over de salade en meng door elkaar.

  5. Garneer de Thaise salade met de mango, de gebakken garnalen en wat gehakte cashewnoten.

Thaise salade met mango

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in