Thaise salade met mango
Zin in een lekkere Thaise salade met mango en garnalen? Dan is dit je ding. Fruit in je eten. You hate it or you love it. We love it! Wij houden van zoet fruit in curry’s (hallo kip kerrie met ananas) in stoofpotjes (met pruimen bijvoorbeeld) of in salades. Mango is echt heerlijk bij garnalen. We krijgen er een instant zomergevoel van. Meer zin in een hartige salade? Kijk hier dan eens voor nog meer salade inspiratie.
Tip: Deze salade is ook lekker om mee te nemen naar je werk. Maak dus extra veel, zodat je er de volgende dag ook nog van kunt genieten.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 400 gr garnalen
- 1 mango
- 1 grote Romaine sla
- 2 avocado's
- 75 gr radijsjes
- 1 komkommer
- 0,5 rode peper
- 1 teentje knoflook
- Klein handje cashewnoten
- peper en zout
- Olijfolie
Dressing
- 3 el olijfolie
- 1 el sesamolie
- Sap van een halve limoen
- Scheutje gembersiroop
- Chilipeper
- Zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak de garnalen schoon (of vraag je visboer) en doe ze in een kom. Hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn en voeg dit bij de garnalen. Voeg 3 el olijfolie en wat zout toe en meng kort. Laat de garnalen marineren. Hoe langer, des te lekkerder het wordt.
Bak de garnalen in een koekenpan gaar en leg ze apart.
Was de Romaine sla en snijd deze in repen. Was de komkommer en snijd deze in partjes. Snijd de avocado en de mango in blokjes. Was de radijs en snijd deze in dunne plakjes. Doe alles in een kom.
Klop een dressing van de olijfolie, de sesamolie, het sap van een halve limoen en een scheutje gembersiroop. Breng de dressing op smaak met chilipeper en zout. Verdeel de dressing over de salade en meng door elkaar.
Garneer de Thaise salade met de mango, de gebakken garnalen en wat gehakte cashewnoten.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in