Wentelteefjes van krentenbrood

Wentelteefjes van krentenbrood

Ik had geklaagd, dat ik nooit meer ontbijt op bed kreeg. Dat komt omdat ik volgens Maurits, veel te ingewikkelde dingen eet, havermoutpap met zaden, of een paar eetlepels kwark met een halve banaan en een handje muesli. Daar heeft Maurits geen zin in, veel te ingewikkeld. Maar om het goed te maken, sloop hij op een zaterdagochtend het huis uit, om verse broodjes bij de bakker te halen, een croissantje er bij, hij kookte eieren en perste sinaasappels uit.

Om mijn geklaag goed te maken, maakte ik voor hem wentelteefjes van krentenbrood, in de vorm van een hartje om mijn liefde extra duidelijk te maken. Wil jij je valentijn ook verwennen, maak dan deze wentelteefjes. Je kunt ze ook van witbrood, brioche of suikerbrood maken. Wel in een hartje snijden he, het is tenslotte valentijn.

Ingrediënten voor 2 personen
4 plakjes (oud) krentenbrood
1 ei
200 ml melk
1 el suiker
1 tl kaneel
Boter om in te bakken
Paar Framboosjes

Zo maak je het
Klop het eitje los in een diep bord met de melk.

Roer de suiker en de kaneel er doorheen.

wentelteefjes van krentenbrood

Snij het krentenbrood in hartvorm.

Verhit ondertussen een klontje roomboter in de koekenpan.

Haal het krentenbrood door het eimengsel.

Bak de wentelteefjes aan weerszijden goudbruin in de boter.

Serveer ze warm met poedersuiker en garneer met een paar framboosjes.

wentelteefjes van krentenbrood

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (1 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Valentijn Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in