wentelteefjes van krentenbrood

Wentelteefjes van krentenbrood

Ik had geklaagd, dat ik nooit meer ontbijt op bed kreeg. Dat komt omdat ik volgens Maurits, veel te ingewikkelde dingen eet, havermoutpap met zaden, of een paar eetlepels kwark met een halve banaan en een handje muesli. Daar heeft Maurits geen zin in, veel te ingewikkeld. Maar om het goed te maken, sloop hij op een zaterdagochtend het huis uit, om verse broodjes bij de bakker te halen, een croissantje er bij, hij kookte eieren en perste sinaasappels uit.

Om mijn geklaag goed te maken, maakte ik voor hem wentelteefjes van krentenbrood, in de vorm van een hartje om mijn liefde extra duidelijk te maken. Wil jij je valentijn ook verwennen, maak dan deze wentelteefjes. Je kunt ze ook van witbrood, brioche of suikerbrood maken. Wel in een hartje snijden he, het is tenslotte valentijn.

Ingrediënten voor 2 personen
4 plakjes (oud) krentenbrood
1 ei
200 ml melk
1 el suiker
1 tl kaneel
Boter om in te bakken
Paar Framboosjes

Zo maak je het
Klop het eitje los in een diep bord met de melk.

Roer de suiker en de kaneel er doorheen.

wentelteefjes van krentenbrood

Snij het krentenbrood in hartvorm.

Verhit ondertussen een klontje roomboter in de koekenpan.

Haal het krentenbrood door het eimengsel.

Bak de wentelteefjes aan weerszijden goudbruin in de boter.

Serveer ze warm met poedersuiker en garneer met een paar framboosjes.

wentelteefjes van krentenbrood

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in