
Hutspot met knolselderij
Hutspot, weer zo’n lekker winters recept en ook nog eens goed voor de portemonnee! Origineel gemaakt van uien, wortelen en aardappelen, maar aan dit hutspot recept hebben we ook knolselderij toegevoegd. Een echt budget recept dus deze stamppot van wortelen. Zelf hutspot maken is echt een fluitje van een cent. Wij serveren de wortelstamppot met rookworst. Geen fan van rookworst of liever mager vlees eten? Gehaktballetjes van kip zijn er ook erg lekker bij! Ook kun je de aardappelen vervangen voor meer knolselderij, zodat je een koolhydraatarme stamppot op tafel kunt zetten.
Liever een koolhydraatarme stamppot? Vervang de aardappelen dan voor meer knolselderij!


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr kruimige aardappelen
- 500 gr knolselderij
- 400 gr winterpeen
- 3 uien
- Scheutje melk
- Klontje roomboter
- Peper en zout
- Verse rookworst
Lekker met
- Grove mosterd
Zo maak je het
Schil de aardappelen en knolselderij en snijd deze in gelijke stukken.
Schraap de wortelen schoon met een mesje en snijd ze in reepjes van een 0,5 cm dikte. Pel en snipper de uien.
Zet een grote pan op het vuur en voeg de aardappelen, knolselderij, de wortelen en de uien toe. Kook de groentes in ongeveer 20 minuten gaar.
Bereid de rookworst zoals op de verpakking vermeld staat.
Giet het kookvocht af en stamp de hutspot fijn. Voeg een scheutje melk en een klontje boter toe en breng de hutspot op smaak met peper en zout.
Serveer de stamppot met de rookworst. Lekker met wat grove mosterd.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan