Menu
zalm-lasagne-7874.jpg

Lasagne met spinazie en zalm

Lasagne, zalm en spinazie is echt een gouden trio. Deze smaken zijn heerlijk bij elkaar en het is weer eens wat anders dan je standaard lasagne bolo. We maken deze lasagne met spinazie met gerookte zalm en ricotta. Dat maakt hem lekker licht! De gerookte zalm heeft al zoveel smaak, dat je verder niet zoveel nodig hebt. En met de verse lasagne bladen is hij ook nog eens supersnel klaar! Ideaal!

4

Ingrediënten voor 4 personen

  • 9 verse lasagnebladen
  • 400 gr gerookte zalm
  • 600 gr spinazie
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 gr ricotta
  • 30 gr Parmezaan
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.

  2. Pel en snipper de uien en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe, totdat deze geslonken is. Laat de spinazie iets uitlekken.

  3. Meng de ricotta door de spinazie en breng dit op smaak met peper en zout.

  4. Verdeel een klein laagje van de vulling over de bodem van de ovenschaal. Leg hierop 3 lasagnebladen, dan weer een laagje vulling en dan wat plakjes gerookte zalm. Herhaal deze stappen totdat alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje vulling. Zorg ervoor dat alle bladen goed bedekt zijn met de spinazie vulling. Onbedekte lasagne bladen worden niet gaar in de oven. Garneer de spinazie lasagne met geraspte Parmezaan.

  5. Bak de lasagne in 25 – 30 minuten af in de voorverwarmde oven.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan