Menu
DSC048811-710x380.jpg

Groene curry

Een curry is een gerecht wat je gemakkelijk van te voren kunt maken. Ideaal als je eters krijgt! Je kan een kant en klare curry pasta gebruiken, maar het zelf maken van een pasta is ook erg makkelijk. Verder kan je er eigenlijk alles in doen wat je lekker vindt, vlees, vis, allerlei groente. Ik vind een groene curry leuk om te maken. En lekker natuurlijk. Ik ben niet een hele pittige eter, dus als je van pittig houdt, zou ik wat extra pepers toevoegen.

Ingrediënten voor 4 personen
2 kipfilets
1 ui
1 gele paprika
200 gr sperziebonen
100 gr doperwten
400 ml kokosmelk

Currypasta
1 tl komijn
2 tenen knoflook
1 tl garam massala
1/2 tl kerrie
1 tl korianderzaad
2 kardemom peulen
Zeste van 1 citroen
Sap van een 1/2 citroen
1 rode peper
1 cm gember
Zeezout
Olijfolie

Bereidingswijze
Maal alle ingrediënten voor de currypasta fijn in een vijzel. Voeg wat extra olie toe als de massa te droog is. Blijf malen tot de pasta fijn is.

Snij de kip in blokjes, bestrooi deze met zout en bak deze aan in wat olijfolie.

Snij de ui in ringen, snij de paprika in blokjes en bak deze kort mee. Voeg de sperziebonen en de doperwten toe en bak deze mee.

Voeg de currypasta toe en laat de smaken goed in de kip en groente trekken.

Blus het geheel af met de kokosmelk.

Laat de curry ongeveer nog een kwartiertje pruttelen.

Serveer met rijst.

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan