Italiaanse bonenschotel
Deze bonenschotel is niet alleen lekker, maar ook supersnel klaar. Wij gebruiken cannellini en borlotti bonen uit blik. Niks mis mee. Je kan ook gedroogde bonen gebruiken, deze moet je eerst een nachtje laten weken en vervolgens 40 minuten laten stoven. Dan is deze oplossing een stuk sneller. Door de verse kruiden, Parmaham en tomaat is het een lekkere Italiaanse schotel geworden. Lekker met ciabattabrood! Zoek je nog meer lekkere Italiaanse recepten? Probeer ze allemaal.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr cannellini bonen (uit blik)
- 200 gr borlotti bonen (uit blik)
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr Parmaham
- 3 takjes verse tijm
- Handje verse basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Zet een pan met een dikke bodem op het vuur (een stoofpan). Voeg olijfolie en de fijngesneden ui en knoflook toe en bak voor 2-3 minuten op laag vuur. Snijd de Parmaham in reepjes toe en bak 3 minuutjes mee.
Voeg de tomatenblokjes en de blaadjes van de verse tijm toe. Zet het vuur op de laagste pit en laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen. Doe de bonen er bij en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
Garneer de bonenschotel met basilicum, lekker met ciabattabrood.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.