Menu
bonenschotel-3927.jpg

Italiaanse bonenschotel

Deze bonenschotel is niet alleen lekker, maar ook supersnel klaar. Wij gebruiken cannellini en borlotti bonen uit blik. Niks mis mee. Je kan ook gedroogde bonen gebruiken, deze moet je eerst een nachtje laten weken en vervolgens 40 minuten laten stoven. Dan is deze oplossing een stuk sneller. Door de verse kruiden, Parmaham en tomaat is het een lekkere Italiaanse schotel geworden. Lekker met ciabattabrood!

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr cannellini bonen (uit blik)
  • 200 gr borlotti bonen (uit blik)
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gr Parmaham
  • 3 takjes verse tijm
  • Handje verse basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Zet een pan met een dikke bodem op het vuur (een stoofpan). Voeg olijfolie en de fijngesneden ui en knoflook toe en bak voor 2-3 minuten op laag vuur. Snijd de Parmaham in reepjes toe en bak 3 minuutjes mee.

  2. Voeg de tomatenblokjes en de blaadjes van de verse tijm toe. Zet het vuur op de laagste pit en laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen. Doe de bonen er bij en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.

  3. Garneer de bonenschotel met basilicum, lekker met ciabattabrood.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan