
Italiaanse bonenschotel
Deze bonenschotel is niet alleen lekker, maar ook supersnel klaar. Wij gebruiken cannellini en borlotti bonen uit blik. Niks mis mee. Je kan ook gedroogde bonen gebruiken, deze moet je eerst een nachtje laten weken en vervolgens 40 minuten laten stoven. Dan is deze oplossing een stuk sneller. Door de verse kruiden, Parmaham en tomaat is het een lekkere Italiaanse schotel geworden. Lekker met ciabattabrood! Zoek je nog meer lekkere Italiaanse recepten? Probeer ze allemaal.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 200 gr cannellini bonen (uit blik)
- 200 gr borlotti bonen (uit blik)
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr Parmaham
- 3 takjes verse tijm
- Handje verse basilicum
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Zet een pan met een dikke bodem op het vuur (een stoofpan). Voeg olijfolie en de fijngesneden ui en knoflook toe en bak voor 2-3 minuten op laag vuur. Snijd de Parmaham in reepjes toe en bak 3 minuutjes mee.
Voeg de tomatenblokjes en de blaadjes van de verse tijm toe. Zet het vuur op de laagste pit en laat 15 minuutjes zachtjes pruttelen. Doe de bonen er bij en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
Garneer de bonenschotel met basilicum, lekker met ciabattabrood.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan