Menu

DIY Gele Currypasta

Ik heb al eens eerder een recept gedeeld om zelf currypasta te maken. Maar dat is alweer een tijdje geleden en ik vond het tijd voor een update. Currypasta’s heb je in verschillende soorten en maten; rood, geel, groen. En van spicy tot mild. Deze keer heb ik een gele currypasta voor jullie gemaakt en deze is vrij mild. Ik ben namelijk niet zo hittebestendig. Het eten is mij al snel te pittig. Ben je wel een pittig typje? dan adviseer ik je om een of 2 pepers extra toe te voegen. Zo makkelijk is het.

Op de foto ontbreekt trouwens 1 ingrediënt. Ik ben benieuwd of jij ziet welke dat is. Madam was niet helemaal scherp meer zo voor de vakantie en dan krijg je dat. Maar ik vond het zonde om het dan weer helemaal opnieuw te maken. Vaak wordt er ook nog kaffir (limoenblad) toegevoegd. Dat heb ik niet gedaan omdat ik deze currypasta supermarktproof wilde maken. Dus met ingrediënten die je in de meeste supers wel kunt vinden. Handig toch? Ben je wel een fervent toko bezoeker, voeg dan ook 2 blaadjes kaffir toe.

zelf currypasta maken

zelf currypasta maken

Ingredienten voor 1 potje
1 ui
2 teentjes knoflook
Het witte gedeelte van 1 stengel citroengras
1 groene peper
3 cm gehakte gember
1 el kerriepoeder
0,5 tl kurkuma
1 tl korianderzaad
0,5 limoen
Snuf zout

Zo maak je het
Maal alle ingrediënten samen met het sap en de rasp van een halve limoen en een snuf zout fijn in je vijzel of keukenmachine. Officieel maak je currypasta in de vijzel, ik doe het stiekem wel in mijn hakmolentje.

Doe de currypasta in een schone pot.

Van deze hoeveelheid kan je zo’n 2 tot 3 keer curry (voor 4 personen) maken.

Je kunt de currypasta in een schone pot best wel een tijdje bewaren in de koelkast. Bij mij was hij na 2 weken nog prima. Maar gebruik vooral je neus om te kijken of hij nog goed is.

zelf currypasta maken zelf currypasta maken

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier. De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

 • Pauline
  26 november 2018 om 13:28

  Yes dat kan wel.

 • E.T.
  21 november 2018 om 20:03

  Hoi hoi, Kun je de curry pasta invriezen?

 • Annechien
  4 september 2018 om 13:16

  Als je de kafir limoen blaadjes toevoegt, worden deze dan ook vermalen net als de rest van de ingredienten?

 • Pauline
  16 januari 2018 om 14:07

  Een beetje citroenrasp misschien? Of limoenblad. Dat koop je bij de Toko.

 • Naomi
  13 januari 2018 om 21:58

  Ik ben allergisch voor citroengras, maar wil de curry graag eens maken. Waarmee kan ik het citroengras vervangen?

 • Demi | DE KOOKFABRIEK
  9 augustus 2016 om 16:37

  Wat een leuk receptje voor currypasta! Heel overzichtelijk. Ga ik een keer maken!

 • Pauline
  9 augustus 2016 om 14:05

  Stiekem doe ik dat zelf ook vaak zo :)

 • Marijke
  9 augustus 2016 om 08:12

  Wat een leuk idee om je eigen curry pasta´s te maken! Currypasta is het enige wat ik kant en klaar koop maar ga jouw versie zeker eens proberen!

 • Saskia - Blij Suikervrij
  9 augustus 2016 om 08:12

  Lekker! Ik hou zo van curry's. Ik gooi altijd alles gewoon voor de groente in de pan ?. Beetje lui!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.