Menu
gevulde-paprikas-met-gehakt-12.jpg

Gevulde paprika’s uit de oven

Gevulde paprika’s uit de oven. Wij zijn er dol op! Het is een lekker koolhydraatarm recept, met veel groente. Wij vullen ze deze keer met gehakt, maar je kan het ook vegetarisch maken en ze vullen met rijst, extra groentes en kaas.

Ingrediënten voor 4 personen | Budget € 5,90
4 paprika’s
200 gr gehakt
1 ui
1 teen knoflook
1 blik tomatenblokjes
1 klein blikje maïs
1 klein blikje kidney bonen
50 gr cheddar kaas
1 tl chilipeper
0,5 tl komijn
0,5 tl (gerookt) paprikapoeder

Lekker met
Rijst of salade

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de paprika’s en snij het kapje er af. Trek het binnenste gedeelte (de zaadlijsten) er uit of verwijder het voorzichtig met een mesje.

Hak de knoflook fijn en pel en snipper de ui. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

Voeg de tomatenblokjes toe. Laat de maïs uitlekken en voeg deze bij de massa. Was de kidneybonen en voeg deze ook toe.

Breng de saus op smaak met de komijn, de chili peper, het paprikapoeder en wat zout.

Leg de paprika’s in een ingevette ovenschaal. Schep de vulling in de paprika’s. Garneer het met wat geraspte cheddar kaas.

Bak de paprika’s in ongeveer 20 – 25 minuten zacht. Als de bovenkant te donker wordt, dek je dit af met wat aluminium folie.

Kook in de tussentijd de rijst gaar.

Serveer de gevulde paprika’s met rijst of een salade.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan