Carpaccio met basilicummayonaise

Carpaccio met basilicummayonaise

Dat ik mijn inspiratie overal vandaan haal, blijkt wel uit dit recept. Deze carpaccio met basilicum-mayonaise at ik onlangs bij Zest op Curaçao. Ik noteerde het ideetje keurig in mijn telefoon, zo gaat dat bij mij, zodat ik het niet zou vergeten. Mensen vragen mij vaak of mijn inspiratie nooit op is en het antwoord daarop is “Nee”. Mijn “to cook” lijstje in mijn telefoon wordt alleen maar langer. Ik heb ook nog een apart “to bake” lijstje en daar staan inmiddels ook wel meer dan 20 dingen op die ik nog een keer wil maken.

Ik vind dat reuze handig, voor als ik het even niet meer weet. Eigenlijk is carpaccio niet eens een recept te noemen, want het zijn gewoon plakjes runderlende, die je netjes op een bordje legt. Zorg er daarom wel voor dat je een hele lekkere carpaccio te pakken hebt. Want als het in de basis als niet goed zit, wordt het nooit een fijn recept. De combinatie met basilicummayonaise is echt heerlijk. Nu heb ik mijn mayonaise niet zelf gemaakt, maar dat kan natuurlijk wel. Ik zal jullie nog een keer laten zien hoe je dit doet. Oh en als je van plan bent om naar Curaçao te gaan, dan moet je die carpaccio echt proeven bij Zest, om hem daarna lekker zelf thuis te maken, volgens mijn recept.

carpaccio

Ingrediënten voor 4 personen
4 x 60 gr carpaccio
100 gr zongedroogde tomaatjes
50 gr rucola
4 el pijnboompitten
Parmezaan
Peper en zout

Basilicum-mayonaise
1,5 el mayonaise
1 el kwark
Flinke hand basilicum
Sap van een halve citroen

Zo maak je het
Begin met het maken van de basilicum-mayonaise. Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer het glad met een staafmixer. Wees niet zuinig met de basilicum, de mayonaise kan het hebben.

basilicum mayonaise

Verdeel de plakjes carpaccio netjes over 4 borden. Dit is best even een klusje want de plakjes rund zijn flinterdun. Breng op smaak met wat paper en zout.

Drizzle de basilicum-mayonais over de carpaccio.

Verdeel de zongedroogde tomaatje en de rucola over de borden.

Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan en verdeel ze over de carpaccio.

Garneer de carpaccio met flink wat Parmezaan.

Geniet er lekker van!

carpaccio

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (3 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Voorgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in