Carpaccio
Met deze carpaccio geniet je van de Italiaanse smaken met een twist! Wij geven aan dit recept namelijk een draai met een lekkere basilicum-mayo. Een aanrader is om als voorgerecht deze carpaccio te serveren tijdens een gezellig diner met vrienden en familie. Maar de beef carpaccio is ook geschikt als een lichte lunch op een zonnige middag. Of maak hem als een salade.
Carpaccio maken
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 240 gr carpaccio
- 75 gr zongedroogde tomaatjes
- 75 gr Parmezaanse kaas
- 50 gr rucola
- 50 gr pijnboompitten
- Peper en zout
Ingrediënten voor de basilicum-mayonaise
- 3 el mayonaise
- 1 el citroensap
- 10 gr basilicum
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met het maken van de basilicum-mayonaise. Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer het glad met een staafmixer. Wees niet zuinig met de basilicum, de mayonaise kan het hebben.
Verdeel de carpaccio netjes over vier borden. Dit is best even een klusje, want de plakjes zijn flinterdun. Breng op smaak met wat paper en zout.
Drizzle de basilicum-mayo over de carpaccio.
Verdeel de zongedroogde tomaatjes en de rucola over de borden.
Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan en verdeel ze over het bord.
Garneer de carpaccio met flink wat Parmezaanse kaas. Geniet ervan!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in