Carpaccio

Carpaccio

Met deze carpaccio geniet je van de Italiaanse smaken met een twist! Wij geven aan dit recept namelijk een draai met een lekkere basilicum-mayo. Een aanrader is om als voorgerecht deze carpaccio te serveren tijdens een gezellig diner met vrienden en familie. Maar de beef carpaccio is ook geschikt als een lichte lunch op een zonnige middag. Of maak hem als een salade.

Carpaccio maken

Carpaccio maken is een appeltje eitje. Eigenlijk is het niet eens een recept te noemen. Het zijn gewoon plakjes runderlende die je netjes op een bord legt. Het meeste werk zit hem nog in het maken van de basilicum-mayonaise. Waar wacht je nog op? Haal alle ingrediënten in huis en laat jezelf en je gasten verwennen met deze heerlijke Italiaanse creatie. Buon appetito!

Carpaccio

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 240 gr carpaccio
  • 75 gr zongedroogde tomaatjes
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • 50 gr rucola
  • 50 gr pijnboompitten
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de basilicum-mayonaise

  • 3 el mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 10 gr basilicum
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de basilicum-mayonaise. Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer het glad met een staafmixer. Wees niet zuinig met de basilicum, de mayonaise kan het hebben.

  2. Verdeel de carpaccio netjes over vier borden. Dit is best even een klusje, want de plakjes zijn flinterdun. Breng op smaak met wat paper en zout.

  3. Drizzle de basilicum-mayo over de carpaccio.

  4. Verdeel de zongedroogde tomaatjes en de rucola over de borden.

  5. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan en verdeel ze over het bord.

  6. Garneer de carpaccio met flink wat Parmezaanse kaas. Geniet ervan!

Carpaccio

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in