Carpaccio bonbon

Carpaccio bonbon

Zoek je een lekker voorgerecht voor kerst? Zoek niet verder, deze carpaccio bonbon met citroen-basilicum mayonaise is een echte crowd pleaser. Carpaccio, wie kent het niet? Het staat nog steeds in menig restaurant op de kaart. Een klassiek Italiaans voorgerecht, maar dan in een nieuw jasje. Wij maken er namelijk een bonbon van. Gevuld met rucola, zongedroogde tomaten en pijnboompitten. Want die klassieke smaken zijn gewoon goed, daar moet je niet zoveel aan veranderen. Bovenop gaat een kaaskoekje van Grana Padano, dit is heel makkelijk om te maken en staat extra feestelijk.

Italiaans eten, we zijn er dop op. Daarom delen we deze week een Italiaans kerstmenu, van vlees tot vega, alles komt voorbij. Met als grote held Grana Padano.

Pauline

Italiaans kerstmenu

Italiaans eten, we zijn er dop op. Daarom delen we deze week een Italiaans kerstmenu, van vlees tot vega, alles komt voorbij. Met als grote held Grana Padano, een lekkere Italiaanse harde kaas. Deze kaas is bijna 1000 jaar geleden gecreëerd door de monniken, ze zochten een manier om van de overgebleven melk iets te maken wat lang houdbaar is. Door de korrelige structuur kreeg het de naam Grana. Padano staat voor de streek waar deze kaas gemaakt gewordt (de Po-riviervalle, Pianura Padana, in Noord-Italië). De kaas wordt gemaakt van gedeeltelijk afgeroomde, rauwe melk afkomstig uit deze regio. Het is een PDO gecertificeerde kaas (Protected Designation of Origin = Beschermde oorsprongsbenaming), waardoor je precies weet waar de kaas vandaan komt én dat het gemaakt wordt volgens het eeuwenoude recept. De smaak is intens en onderscheidend en varieert van de verschillende rijpingsperiodes (van 9 tot meer dan 20 maanden) en daardoor is hij heel veelzijdig in gebruik. Lekker in pesto, maar ook over pasta of in de vorm van een krokant kaaskoekje. Probeer het zelf!

Carpaccio bonbon
Carpaccio bonbon

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr carpaccio
  • 50 gr rucola
  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • 40 gr pijnboompitten
  • 100 + 40 gr Grana Padano
  • Peper en zout

Citroen Basilicum mayonaise

  • 3 el mayonaise
  • Sap van een halve citroen
  • 15 gr basilicum
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van het kaaskoekje. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Rasp 100 gr Grana Padano. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel eetlepels van de kaas over de bakplaat. Bak de kaaskoekjes in ongeveer 8 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De koekjes zijn klaar als de buitenkant goudbruin kleurt. Laat ze afkoelen op de bakplaat. Je kan dit prima een avond van tevoren maken.

  2. Mix de mayonaise met het sap van een halve citroen en de basilicum glad in het hakmolentje van je staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan. Voeg de pijnboompitten bij de rucola. Snijd de zongedroogde tomaten in stukken en voeg ze toe. Rasp de Grana Padano grof en voeg een deel bij de rucola, de rest houd je achter ter garnering. Breng de salade op smaak met een beetje peper en zout en een el van de citroen-basilicum mayonaise.

  4. Neem een schaaltje of een cappuccino mok en bekleed deze met vershoudfolie. Verdeel de plakjes carpaccio over de folie. Vul de bonbon met de rucola salade. Haal de uiteindes van de folie naar elkaar toe en knoop het een beetje dicht. Herhaal deze stap met de overgebleven ingredienten. Laat de carpaccio bonbons een half uurtje (of een hele nacht) opstijven in de koelkast.

  5. Leg de carpaccio bonbon op een bord. Verdeel er een lepel van de citroenmayonaise op en omheen. Garneer met wat extra rucola, geraspte Grana Padano en een kaaskoekje.

Carpaccio bonbon
Carpaccio bonbon

Dit bericht is in samenwerking met Grana Padano, lees mijn disclaimer.

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Rundvlees Tomaat Italiaanse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Slanke recepten Kerst Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Lunch Voorgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (41 stemmen)

6 december 2021


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in