Carpaccio plaattaart

Plaattaart met carpaccio

Ben je op zoek naar een compleet andere manier om klassieke carpaccio te serveren? Deze plaattaart met carpaccio is een origineel en heerlijk gerecht dat perfect is voor een verjaardag of een ander gezellig partijtje thuis. Deze plaattaart is namelijk niet alleen eenvoudig te maken, maar ook makkelijk uit te delen, waardoor het ideaal is voor een feestje.

Ideaal verjaardagshapje

De basis van deze plaattaart is knapperig bladerdeeg, dat goudbruin en luchtig wordt gebakken in de oven. De combi van crème fraîche en truffelmayonaise zorgt voor een romige laag die de perfecte basis vormt voor de rest van de ingrediënten, zoals de flinterdunne plakjes carpaccio.

De rucola en kappertjes voegen een frisse en pittige touch toe, terwijl de Parmezaanse kaasvlokken zorgen voor een zoute bite (en wie is er nu niet dol op kaas?). De geroosterde pijnboompitten brengen een knapperige textuur en de balsamico-stroop voegt een zoetzure smaak toe die het geheel afmaakt.

Deze plaattaart met carpaccio is niet alleen een plaatje om te zien, maar ook een feestje om te eten. Probeer het zelf en geniet van de complimenten van je gasten!

Carpaccio plaattaart
Carpaccio plaattaart
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 200 gr carpaccio
  • 100 gr rucola
  • 1 ei
  • 25 gr Parmezaanse kaas vlokken
  • 150 ml crème fraîche
  • 2 el truffelmayonaise
  • 4 tl kappertjes
  • 2 el balsamicostroop
  • 2 el pijnboompitten
  • olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden (boven- en onderwarmte) of 180 graden (hetelucht).

  2. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het deeg, maar laat 1,5 cm van de rand vrij. Klop een ei los en bestrijk de rand met het losgeklopte ei.

    Bak het bladerdeeg gedurende 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het goudbruin en knapperig is. Laat het daarna afkoelen.

  3. Meng crème fraîche en truffelmayonaise door elkaar en verdeel over de bodem. Leg de carpaccio op de truffelmayonaise. Verdeel de rucola en kappertjes over de carpaccio. Strooi de Parmezaanse kaas snippers eroverheen.

  4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn en strooi ze over de plaattaart. Drizzle balsamicostroop en olijfolie over de plaattaart. Breng extra op smaak met zout en peper en serveer direct.

Carpaccio plaattaart
Carpaccio plaattaart

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in