Plaattaart met carpaccio
Ben je op zoek naar een compleet andere manier om klassieke carpaccio te serveren? Deze plaattaart met carpaccio is een origineel en heerlijk gerecht dat perfect is voor een verjaardag of een ander gezellig partijtje thuis. Deze plaattaart is namelijk niet alleen eenvoudig te maken, maar ook makkelijk uit te delen, waardoor het ideaal is voor een feestje.
Ideaal verjaardagshapje
De basis van deze plaattaart is knapperig bladerdeeg, dat goudbruin en luchtig wordt gebakken in de oven. De combi van crème fraîche en truffelmayonaise zorgt voor een romige laag die de perfecte basis vormt voor de rest van de ingrediënten, zoals de flinterdunne plakjes carpaccio.
De rucola en kappertjes voegen een frisse en pittige touch toe, terwijl de Parmezaanse kaasvlokken zorgen voor een zoute bite (en wie is er nu niet dol op kaas?). De geroosterde pijnboompitten brengen een knapperige textuur en de balsamico-stroop voegt een zoetzure smaak toe die het geheel afmaakt.
Deze plaattaart met carpaccio is niet alleen een plaatje om te zien, maar ook een feestje om te eten. Probeer het zelf en geniet van de complimenten van je gasten!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 rol vers bladerdeeg
- 200 gr carpaccio
- 100 gr rucola
- 1 ei
- 25 gr Parmezaanse kaas vlokken
- 150 ml crème fraîche
- 2 el truffelmayonaise
- 4 tl kappertjes
- 2 el balsamicostroop
- 2 el pijnboompitten
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden (boven- en onderwarmte) of 180 graden (hetelucht).
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het deeg, maar laat 1,5 cm van de rand vrij. Klop een ei los en bestrijk de rand met het losgeklopte ei.
Bak het bladerdeeg gedurende 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het goudbruin en knapperig is. Laat het daarna afkoelen.
Meng crème fraîche en truffelmayonaise door elkaar en verdeel over de bodem. Leg de carpaccio op de truffelmayonaise. Verdeel de rucola en kappertjes over de carpaccio. Strooi de Parmezaanse kaas snippers eroverheen.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn en strooi ze over de plaattaart. Drizzle balsamicostroop en olijfolie over de plaattaart. Breng extra op smaak met zout en peper en serveer direct.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in