Carpaccio bonbon
Zoek je een lekker voorgerecht voor kerst? Zoek niet verder, deze carpaccio bonbon met citroen-basilicum mayonaise is een echte crowd pleaser. Carpaccio, wie kent het niet? Het staat nog steeds in menig restaurant op de kaart. Een klassiek Italiaans voorgerecht, maar dan in een nieuw jasje. Wij maken er namelijk een bonbon van. Gevuld met rucola, zongedroogde tomaten en pijnboompitten. Want die klassieke smaken zijn gewoon goed, daar moet je niet zoveel aan veranderen. Bovenop gaat een kaaskoekje van Grana Padano, dit is heel makkelijk om te maken en staat extra feestelijk.
Italiaans kerstmenu
Italiaans eten, we zijn er dol op. Deze carpaccio bonbon is een ideaal voorgerecht voor een Italiaans kerstmenu. Maar wat kun je verder nog serveren? Serveer als tussengerecht deze heerlijke rotolo met spinazie. Geef een klein stukje per persoon, anders heb je straks geen trek meer in de overige gangen. Als hoofdgerecht maak je een feestelijke truffelrisotto en als afsluiter is een klassieke tiramisu natuurlijk altijd goed. Nog wat lekkers voor bij de koffie? Hebben we ook, echte Italiaanse cantuccini.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr carpaccio
- 50 gr rucola
- 100 gr zongedroogde tomaten
- 40 gr pijnboompitten
- 100 + 40 gr Grana Padano (of Parmezaan)
- Peper en zout
Citroen Basilicum mayonaise
- 3 el mayonaise
- Sap van een halve citroen
- 15 gr basilicum
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met het maken van het kaaskoekje. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Rasp 100 gr Grana Padano. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel eetlepels van de kaas over de bakplaat. Bak de kaaskoekjes in ongeveer 8 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. De koekjes zijn klaar als de buitenkant goudbruin kleurt. Laat ze afkoelen op de bakplaat. Je kan dit prima een avond van tevoren maken.
Mix de mayonaise met het sap van een halve citroen en de basilicum glad in het hakmolentje van je staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan. Voeg de pijnboompitten bij de rucola. Snijd de zongedroogde tomaten in stukken en voeg ze toe. Rasp de Grana Padano grof en voeg een deel bij de rucola, de rest houd je achter ter garnering. Breng de salade op smaak met een beetje peper en zout en een el van de citroen-basilicum mayonaise.
Neem een schaaltje of een cappuccino mok en bekleed deze met vershoudfolie. Verdeel de plakjes carpaccio over de folie. Vul de bonbon met de rucola salade. Haal de uiteindes van de folie naar elkaar toe en knoop het een beetje dicht. Herhaal deze stap met de overgebleven ingredienten. Laat de carpaccio bonbons een half uurtje (of een hele nacht) opstijven in de koelkast.
Leg de carpaccio bonbon op een bord. Verdeel er een lepel van de citroenmayonaise op en omheen. Garneer met wat extra rucola, geraspte Grana Padano en een kaaskoekje.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in