Cantuccini recept

Cantuccini koekjes met hazelnoten

Cantuccini zijn van die leuke Italiaanse koekjes die geserveerd worden bij een espresso of koffie. Met dit cantuccini recept kun je ze nu eens zelf bakken. Deze Italiaanse koekjes zijn superknapperig, dat komt omdat ze twee keer worden gebakken. Eén keer ongesneden, als een rol deeg. Daarna snijd je de rol deeg in plakjes, die je nog een keer afbakt. Cantuccini worden traditioneel van amandelen gemaakt, wij vonden het leuk om de amandelen te combineren met hazelnoten en ze daarna in de witte chocolade te dopen. Ze krijgen helemaal een feestelijke smaak door er wat sinaasappelrasp overheen te raspen. Liever met pure chocolade? Bekijk dan dit recept eens.

Cantuccini recept
Cantuccini recept
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 16 st.

  • 200 gr bloem
  • 120 gr suiker
  • 2 eieren
  • 1 el volle melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gr hazelnoten
  • 50 gr amandelen
  • 100 gr witte chocolade
  • 2 sinaasappels (geraspt )
  • 1 mespuntje zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 (electrisch), 160 graden (hetelucht). Splits 1 ei en houd de eidooier apart. Klop het eiwit samen met het andere ei los in een kom. Zeef de bloem erboven en meng het zout, de suiker en het bakpoeder erdoor. Rasp de schil van 1 sinaasappel erboven.

  2. Rooster de amandelen en hazelnoten in een droge pan op middelhoog vuur. Wanneer ze een lichtbruine kleur hebben zijn ze goed. Hak ze grof en voeg toe aan het cantuccini mengsel. Kneed alles tot een soepel deeg.

  3. Bestuif het werkblad en je handen met bloem. Maak van het deeg 2 lange rollen van ongeveer 4 centimeter breed (en ongeveer 25 centimeter lang). Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende tussenruimte  en druk ze een beetje plat. Klop de eidooier los met de melk en bestrijk de rollen er mee.

  4. Bak de rollen 20 minuten in de oven. haal ze uit de oven en snijd de nog warme koek in schuine plakjes van 1,5 centimeter dik. Leg de koekjes plat en bak ze nog 8-12 minuten tot ze goudbruin en wat donkerder langs de randen zijn. Laat de cantuccini volledig afkoelen.

  5. Smelt de witte chocolade in een mengkom op een pan gevuld met een laagje water. De stoom van het kokende water smelt de witte chocolade. Roer met een pollepel tot de chocolade volledig gesmolten is. Haal van het vuur en doop de cantuccini tot de helft in de witte chocolade en rasp er wat sinaasappelschil over. Laat ze op een rooster drogen. Zet ze eventueel in de koelkast, zodat het drogen sneller gaat.

Cantuccini recept
Cantuccini recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.