
Bubble tea
Heb jij wel eens bubble tea gedronken? Het wordt ook wel BOBA genoemd. Het is een zoete thee met melk en tapioca parels. Deze pareltjes zijn heel chewy net als winegums. Verder hebben ze weinig smaak, maar ze zien er wel heel gezellig uit. Het deed ons denken aan de kinderthee (thee met melk) die we vroeger vaak dronken. Zelf bubble tea maken is echt heel eenvoudig. Met dit bubble tea recept weet je precies wat je moet doen.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 1 glas
- Handje Tapioca parels (vd toko)
- 100 ml sterke zwarte thee (2 zakjes)
- 200 ml (plantaardige) melk
- Scheutje siroop (bijv. maple syrup)
- IJsklontjes
Zo maak je het
De siroop kan je heel snel zelf maken door 1 el bruine suiker te mengen met 1 el gekookt water. Maar je kan ook kant-en-klare siroop gebruiken.
Kook de tapioca parels zoals op de verpakking vermeld staat. Wij gebruiken een snelle versie, deze hoef je maar 5 minuten te koken. Spoel ze daarna af onder de koude kraan en doe ze in het bakje met de siroop.
Meng door elkaar en doe de parels in een groot glas. Wij gebruiken niet alle siroop omdat we het anders te zoet vinden.
Zet 100 ml sterke, zwarte thee van 100 ml gekookt water met 2 zakjes thee. Giet dit op de parels.
Voeg de ijsklontjes toe en vul het glas verder met (plantaardige) melk. Roer even door en serveer met een groot rietje. Wil je het zoeter hebben? Voeg dan extra siroop toe. Ps. voorzichtig drinken, want de parels kunnen je keel inschieten.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan