Bavette van de BBQ

Bavette van de BBQ

Vandaag delen we weer een lekker barbecuerecept met jullie. Het laatste stukje inspiratie voor de BBQ contest. Deze bavette spiesen zijn zo lekker  en supersnel klaar. Bavette is misschien een wat minder bekend stukje vlees, maar het is zeker de moeite waard om te proberen. Het wordt ook wel flank steak genoemd is vrij mager rundvlees. Het is heerlijk om te marineren zoals ik nu gedaan heb met Aziatische smaken zoals Kikkoman sojasaus, Sriracha en gembersiroop. Dit maakt de biefstuk spiezen pittig en zoet tegelijk.

Bang bang saus

Biefstuk marineren kan je op verschillende manieren doen. Zelf zijn we nogal fan van Aziatische smaken. Dat past gewoon heel goed bij steak. Kikkoman sojasaus is een perfecte basis voor een marinade, je kan er alles aan toevoegen wat je lekker vindt. Nog een tip, doe je vlees en marinade in een afsluitbaar diepvrieszakje. Dan masseer je de smaken er goed in. Bij de spiesen serveren we Bang Bang saus, dat is een lekker zoet pittig sausje met een Smokey flavour en past heel goed bij bavette.

Bavette van de BBQ
Bavette van de BBQ

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr bavette
  • 2 el Kikkoman sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl sriracha (of meer als je van pittig houdt)
  • 1 el gembersiroop
  • Sap van een halve citroen
  • 2 el olie

Bang Bang saus

  • 3 el mayonaise
  • 1 tl sriracha
  • 1 tl maple syrup
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gerookt paprikapoeder

Lekker met

  • Lente ui
  • Chilipeper
  • Koriander

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de marinade. Hak de knoflook fijn. Meng dit met alle ingrediënten voor de marinade. Snijd de bavette in stukken van 3 x 3 cm en laat ze minimaal een half uur marineren (liefst langer).

  2. Voor de Bang Bang saus hak je de knoflook fijn.  Meng dit met de overige ingrediënten tot een gladde saus en zet apart.

  3. Rooster de bavette spiesen in ongeveer 5 minuten rondom medium gaar op de BBQ. De gaartijd is afhankelijk van hoe je bavette het liefst eet. Garneer eventueel met lente ui, chilipeper en verse koriander.

    Serveer de bavette spiesen met de Bang Bang saus.

Bavette van de BBQ
Bavette van de BBQ

Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.

Tags

BBQ Camping Makkelijke recepten Rundvlees Aziatische recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (7 stemmen)

9 augustus 2021


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in