bavette bbq

Bavette van de BBQ

Vandaag delen we weer een lekker barbecuerecept met jullie. Het laatste stukje inspiratie voor de BBQ contest. Deze bavette spiesen zijn zo lekker  en supersnel klaar. Bavette is misschien een wat minder bekend stukje vlees, maar het is zeker de moeite waard om te proberen. Het wordt ook wel flank steak genoemd is vrij mager rundvlees. Het is heerlijk om te marineren zoals ik nu gedaan heb met Aziatische smaken zoals Kikkoman sojasaus, Sriracha en gembersiroop. Dit maakt de biefstuk spiezen pittig en zoet tegelijk.

Bavette BBQ

Biefstuk marineren kan je op verschillende manieren doen. Zelf zijn we nogal fan van Aziatische marinades. Dat past gewoon heel goed bij steak. Kikkoman sojasaus is een perfecte basis voor een marinade, je kan er alles aan toevoegen wat je lekker vindt. Nog een tip, doe je vlees en marinade in een afsluitbaar diepvrieszakje. Dan masseer je de smaken er goed in. Bij de spiesen serveren we Bang Bang saus, dat is een lekker zoet pittig sausje met een Smokey flavour en past heel goed bij bavette van de bbq.

vlees marineren
bavette bbq

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr bavette
  • 2 el Kikkoman sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl sriracha (of meer als je van pittig houdt)
  • 1 el gembersiroop
  • Sap van een halve citroen
  • 2 el olie

Bang Bang saus

  • 3 el mayonaise
  • 1 tl sriracha
  • 1 tl maple syrup
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gerookt paprikapoeder

Lekker met

  • Lente ui
  • Chilipeper
  • Koriander
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de marinade. Hak de knoflook fijn. Meng dit met alle ingrediënten voor de marinade. Snijd de bavette in stukken van 3 x 3 cm en laat ze minimaal een half uur marineren (liefst langer).

  2. Voor de Bang Bang saus hak je de knoflook fijn.  Meng dit met de overige ingrediënten tot een gladde saus en zet apart.

  3. Rooster de bavette spiesen in ongeveer 5 minuten rondom medium gaar op de BBQ. De gaartijd is afhankelijk van hoe je bavette het liefst eet. Garneer eventueel met lente ui, chilipeper en verse koriander.

    Serveer de bavette spiesen met de Bang Bang saus.

Aziatische biefstuk
biefstuk marineren

Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in