
Bavette van de BBQ
Vandaag delen we weer een lekker barbecuerecept met jullie. Het laatste stukje inspiratie voor de BBQ contest. Deze bavette spiesen zijn zo lekker en supersnel klaar. Bavette is misschien een wat minder bekend stukje vlees, maar het is zeker de moeite waard om te proberen. Het wordt ook wel flank steak genoemd is vrij mager rundvlees. Het is heerlijk om te marineren zoals ik nu gedaan heb met Aziatische smaken zoals Kikkoman sojasaus, Sriracha en gembersiroop. Dit maakt de biefstuk spiezen pittig en zoet tegelijk.
Bavette BBQ
Biefstuk marineren kan je op verschillende manieren doen. Zelf zijn we nogal fan van Aziatische marinades. Dat past gewoon heel goed bij steak. Kikkoman sojasaus is een perfecte basis voor een marinade, je kan er alles aan toevoegen wat je lekker vindt. Nog een tip, doe je vlees en marinade in een afsluitbaar diepvrieszakje. Dan masseer je de smaken er goed in. Bij de spiesen serveren we Bang Bang saus, dat is een lekker zoet pittig sausje met een Smokey flavour en past heel goed bij bavette van de bbq.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 600 gr bavette
- 2 el Kikkoman sojasaus
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl sriracha (of meer als je van pittig houdt)
- 1 el gembersiroop
- Sap van een halve citroen
- 2 el olie
Bang Bang saus
- 3 el mayonaise
- 1 tl sriracha
- 1 tl maple syrup
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gerookt paprikapoeder
Lekker met
- Lente ui
- Chilipeper
- Koriander
Zo maak je het
Begin met het maken van de marinade. Hak de knoflook fijn. Meng dit met alle ingrediënten voor de marinade. Snijd de bavette in stukken van 3 x 3 cm en laat ze minimaal een half uur marineren (liefst langer).
Voor de Bang Bang saus hak je de knoflook fijn. Meng dit met de overige ingrediënten tot een gladde saus en zet apart.
Rooster de bavette spiesen in ongeveer 5 minuten rondom medium gaar op de BBQ. De gaartijd is afhankelijk van hoe je bavette het liefst eet. Garneer eventueel met lente ui, chilipeper en verse koriander.
Serveer de bavette spiesen met de Bang Bang saus.


Dit bericht is in samenwerking met Kikkoman, lees mijn disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan