
Groenten van de bbq
Lekker makkelijk recept voor groenten van de bbq. Ideaal als je naast de vleesspiesjes en burgertjes ook eens wat groenten er bij wilt eten (en niet in de vorm van een salade). Je kunt dit recept overigens ook binnen, zonder barbecue maken en de groenten in een grillpan bereiden. De groenten maak je lekker pittig door ze te besmeren met harissa. Wij kozen voor courgette en aubergines. Die snijd je eerst in parten. Andere groenten zoals bosuitjes of dunne prei zijn ook lekker. Of probeer eens in parten gesneden venkel, ook heel lekker! Grill de groenten op de bbq rondom tot ze mooie bbq-streepjes krijgen en serveer met een knoflooksaus.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 pers.
- 2 courgette
- 2 aubergine
- 2 el harissa
- 1 takje munt
- 4 takjes peterselie
- 4 el knoflooksaus (vegan)
- 2 el olijfolie
Zo maak je het
Snijd de courgette en aubergine door de midden. Daarna snijd je helften nogmaals door de helft waardoor er parten ontstaan.
Hak de peterselie- en de muntblaadjes fijn en meng door de knoflooksaus.
Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie met de harissapasta glad. Smeer de groenten goed in met dit harissamengsel.
Grill de groenten op de bbq of in een grillpan tot ze grill streepjes hebben. Serveer de groenten van de bbq met de knoflooksaus. Lekker met platbrood.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan