Groenten van de bbq

Groenten van de bbq

Dit is een leuk en gemakkelijk recept voor groenten van de bbq. Wanneer je naast de vleesspiesjes en burgertjes ook eens wat groenten er bij wilt eten (en niet in de vorm van een salade). Je kunt dit recept overigens ook binnen, zonder barbecue,  maken en de groenten in een grillpan bereiden. De groenten maak je lekker pittig door ze te besmeren met harissapasta. Wij kozen voor courgette en aubergines. Die snijd je eerst in parten. Andere groenten zoals bosuitjes of dunne prei zijn ook lekker. Of probeer eens in parten gesneden venkel, ook heel lekker! Grill de groenten op de bbq rondom tot ze mooie bbq-streepjes krijgen en serveer met een knoflooksaus.

Groenten van de bbq
Groenten van de bbq

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 2 courgette
  • 2 aubergine
  • 2 el harissa
  • 1 takje munt
  • 4 takjes peterselie
  • 4 el knoflooksaus
  • 2 el olijfolie

Zo maak je het

  1. Snijd de courgette en aubergine door de midden. Daarna snijd je helften nogmaals door de helft waardoor er parten ontstaan.

  2. Hak de peterselie- en de muntblaadjes fijn en meng door de knoflooksaus.

  3. Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie met de harissapasta glad. Smeer de groenten goed in met dit harissamengsel.

  4. Grill de groenten op de bbq of in een grillpan tot ze grill streepjes hebben. Serveer de groenten van de bbq met de knoflooksaus. Lekker met platbrood.

Groenten van de bbq
Groenten van de bbq

Tags

BBQ Makkelijke recepten Snelle recepten Courgette Gezonde recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Bijgerecht Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in