Groenten van de bbq
Lekker makkelijk recept voor groenten van de bbq. Ideaal als je naast de vleesspiesjes en burgertjes ook eens wat groenten er bij wilt eten (en niet in de vorm van een salade). Je kunt dit recept overigens ook binnen, zonder barbecue maken en de groenten in een grillpan bereiden. De groenten maak je lekker pittig door ze te besmeren met harissa. Wij kozen voor courgette en aubergines. Die snijd je eerst in parten. Andere groenten zoals bosuitjes of dunne prei zijn ook lekker. Of probeer eens in parten gesneden venkel, ook heel lekker! Grill de groenten op de bbq rondom tot ze mooie bbq-streepjes krijgen en serveer met een knoflooksaus.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 2 courgette
- 2 aubergine
- 2 el harissa
- 1 takje munt
- 4 takjes peterselie
- 4 el knoflooksaus (vegan)
- 2 el olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de courgette en aubergine door de midden. Daarna snijd je helften nogmaals door de helft waardoor er parten ontstaan.
Hak de peterselie- en de muntblaadjes fijn en meng door de knoflooksaus.
Meng in een kommetje 2 eetlepels olijfolie met de harissapasta glad. Smeer de groenten goed in met dit harissamengsel.
Grill de groenten op de bbq of in een grillpan tot ze grill streepjes hebben. Serveer de groenten van de bbq met de knoflooksaus. Lekker met platbrood.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in