Koffie fudge met chocodrizzle

Wat is lekkerder dan een kopje koffie in de middag? Een kopje koffie met een blokje koffie fudge! Deze romige fudge is doordrenkt met de diepe, verleidelijke smaak van L’OR koffie, en wordt gedecoreerd met een chocoladedrizzle. Een absolute traktatie, en het beste van alles is dat je slechts zeven eenvoudige ingrediënten nodig hebt!

Tip: wij hebben de fudge bestrooid met eetbaar goudpoeder, dat kun je online kopen. Kun je dit niet vinden? Je kunt er ook nougatine of fijngehakte nootjes over strooien.

Zo maak je de allerlekkerste koffie fudge

Gecondenseerde melk en boter vormen de basis van deze zalige lekkernij, waardoor de fudge zijn smeuïge textuur krijgt. Maar de ster van de show is uiteraard de koffie, bereid met L’OR Fortissimo koffiebonen. Die koffie voegt een diepte en rijkdom toe aan de smaak. Uiteraard zetten we er ook een extra kopje bij, om samen met de fudge van te genieten.

Koffie fudge
Koffie fudge
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 16 blokjes fudge

Materiaal

  • mixer
  • schaal of bakvorm van 20 x 20 cm, met bakpapier
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe de gecondenseerde melk samen met de boter en suiker in een pan. Laat op laag vuur de suiker al roerend oplossen. Breng daarna langzaam op laag vuur aan de kook en laat 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken.

    Tip: gebruik een grote (hogere) pan, geen steelpannetje, de suiker gaat namelijk flink bubbelen.

  2. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel 5 minuten afkoelen, roer af en toe door zodat de hitte kan ontsnappen.

  3. Voeg dan de espresso toe. Roer de fudge minimaal 10 minuten met een spatel door, tot het mengsel niet meer glanst en dikker wordt. Schep de chocolate chips erdoor en verdeel de fudge over de schaal of bakvorm. Strijk met de achterkant van een lepel de bovenkant mooi glad en laat volledig afkoelen in de koelkast (ongeveer 2 tot 3 uur, maar liever een hele nacht).

  4. Snijd de fudge in blokjes van 5 centimeter. Smelt de chocolade au bain-marie en drizzle de gesmolten chocolade over de blokjes. Laat opstijven in de koelkast, tot de chocolade uitgehard is. Bewaar de fudge daarna ook in de koelkast – wanneer ze lang buiten de koelkast staan kunnen ze zacht worden. 

    Tip: bestrooi de fudge met iets extra’s, bijvoorbeeld nougatine, nootjes of goudpoeder (zoals op de foto’s).

Koffie fudge
Koffie fudge

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met L’OR. Lees hier onze disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.