Appeltaart drankje
De herfst brengt ons zoveel heerlijke smaken, en een van de meest geliefde is ongetwijfeld appeltaart. De warme geur van kaneel en vers gebakken appels is simpelweg onweerstaanbaar. We hebben deze lekkere smaken gecombineerd in een heerlijk appeltaart drankje dat perfect is om van te genieten tijdens gezellige najaarsavonden. De basis van dit drankje is troebele appelsap, op smaak gebracht met kaneelstokjes en een vleugje sinaasappel. Hierdoor krijgt het die heerlijke herfstige smaak. Maar we voegen een verrassende draai toe met een scheutje butterscotch likeur. Mmm!
Kaneelrondjes maken
Natuurlijk moet een appeltaart drankje worden geserveerd met een bijpassende lekkernij. Daarom hebben we kaneelrondjes van bladerdeeg gemaakt. Ze zijn knapperig, boterig en doordrenkt met de heerlijke smaak van kaneel. Samen met een flinke toef slagroom zijn ze de perfecte metgezel voor je appeltaart drankje.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 600 ml troebele appelsap
- 2 kaneelstokjes
- 1 sinaasappel (bio)
- 2 rode appels
- 1 el roomboter (gezouten)
- 120 ml butterscotch likeur
Lekker met
- 2 tl kaneelpoeder (als garnering)
- 4 el geklopte slagroom
Ingrediënten voor 12-16 kaneelrondjes
- 1 rol vers bladerdeeg (bv. Tante Fanny)
- 2 el suiker
- 1 tl kaneel
- 20 gr roomboter (gezouten)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je de kaneelrondjes
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
Begin met het maken van de kaneelbladerdeegrondjes. Laat de boter smelten in een steelpannetje. Meng in een kom de suiker en de kaneel door elkaar. Leg de lap bladerdeeg op je werkblad en smeer de lap in met de gesmolten roomboter. Strooi de kaneelsuiker hier overheen.
Rol vervolgens de bladerdeeglap zo strak mogelijk op. Rol hem daarna op in bakpapier en laat 30 minuten in de vriezer opstijven.
Snijd de rol in plakjes van 1cm dik. Leg ze met voldoende ruimte op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 15-20 minuten goudbruin en knapperig in de voorverwarmde oven.
Zo maak je het appeltaart drankje
Was de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes van 1 bij 1 cm. Verhit boter in een koekenpan en bak de blokjes rondom bruin.
Breng de appelsap zachtjes aan de kook en voeg de kaneelstokjes toe. Snijd de sinaasappel in plakken en doe ze bij de appelsap. Voeg de helft van de gebakken appel bij de appelsap en verdeel de rest van de stukjes appel over theeglazen of mokken. Laat de appelsap 15 minuten zachtjes koken.
Voeg de butterscotchlikeur toe en verwarm kort mee.
Verdeel het warme appeltaart drankje over 4 glazen en spuit er een mooie toef slagroom op, bestrooi met kaneelpoeder en serveer met een kaneelrondje.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in