Wentelteefjes uit de oven

Wentelteefjes traybake

Wentelteefjes zijn een heerlijke weekend-traktatie, en met deze wentelteefjes traybake versie maak je ze easy peasy voor een grotere groep. Je kunt hiervoor kant-en-klaar briochebrood kopen, maar we hebben ook een recept om je eigen briochebrood te maken. Heerlijk voor bij het kerstontbijt of de brunch.

Gezinsfavoriet

Deze wentelteefjes traybake is perfect voor een feestelijk ontbijt of brunch met vrienden en familie. Het zachte briochebrood absorbeert de romige mix van melk, slagroom, eieren, suiker en kaneel, en het rode fruit voegt een heerlijke zoetzure smaak toe. Na een korte bakbeurt in de oven, krijg je een verrukkelijke en makkelijk te serveren lekkernij.

Wentelteefjes uit de oven

We maken deze wentelteefjes traybake klaar in de oven. Een kwartiertje voorbereiding en daarna hup, de oven in. Kun je in de tussentijd aan de slag met de andere gerechten voor het kerstontbijt. Ga je liever voor de wat meer traditionele wentelteefjes? Dat kan ook! Deze wentelteefjes van suikerbrood zijn een grote favoriet hier op de site. Of deze klassieker met blauwe bessen compote, ook onweerstaanbaar! Kortom, er zijn genoeg opties om uit te kiezen.

Wentelteefjes traybake
Wentelteefjes uit de oven
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 6 - 8 personen

  • 1 briochebrood (gekocht of zelfgemaakt)
  • 170 ml volle melk
  • 100 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 45 gr suiker
  • 250 gr rood fruit (vriezer)
  • 1 el kaneel
  • poedersuiker om te garneren

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).

  2. Snijd het briochebrood in blokjes van ca. 3 x 3 cm. Verdeel dit over een lage ovenschaal.

  3. Verdeel het diepvriesfruit over het brioche brood.

  4. Klop in een mengkom melk, slagroom, eieren, 1 eetlepel kaneel en de suiker door elkaar. Giet het mengsel over het briochebrood.

  5. Bak de wentelteefjes traybake 17 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. Garneer de wentelteefjes traybake met poedersuiker. Serveer meteen.

Wentelteefjes uit de oven
Wentelteefjes traybake

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (28 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Kinderrecepten Makkelijke recepten Hollandse recepten Kerst Moederdag Pasen Vaderdag Oven Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in