witte asperge lasagne

Witte asperge lasagne

De lente is begonnen en dat betekent dat het tijd is voor het witte goud: asperges! Die kun je natuurlijk traditioneel bereiden, maar je kunt ook een beetje experimenteren in de keuken. Deze witte asperge lasagne is dan ook een superleuke manier om je liefde voor asperges op een totaal andere manier te uiten. Deze ovenschotel is een heerlijke combinatie van romige bechamelsaus, beetgare witte asperges en een verrassend frisse twist van citroen en verse kruiden. Deze lasagne is verrassend simpel te maken: het resultaat is een smaakvol en indrukwekkend gerecht dat perfect past bij een lenteavond met vrienden of familie.

witte asperge lasagne
witte asperge lasagne

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 1,5 kg witte asperges
  • 2 uien
  • 3 takjes basilicum
  • 3 citroenen
  • 16 (groene) lasagnevellen
  • 75 gr bloem
  • 750 ml volle melk
  • 75 gr roomboter
  • 100 gr belegen kaas (geraspt)
  • 3 tl venkelzaad
  • 4 el kappertjes
  • 60 gr pijnboompitten
  • peper en zout

Materiaal

  • ovenschaal van 20 x 20 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch) of 180 graden (hetelucht).

  2. Schil de asperges, haal het harde stukje aan de onderkant van de asperges er af. Breng in een ruime pan water aan de kook en kook de asperges in 5 minuten beetgaar.

  3. Haal de schil van de ui en hak fijn, smelt de boter in de steelpan en bak de ui samen met het venkelzaad 4-5 minuten op laag vuur. Voeg in 1 keer alle bloem toe, roer goed door en blijf 2 minuten stevig doorroeren. Roer beetje voor beetje de melk erbij tot er een gladde dikke saus ontstaat. Haal van het vuur en breng de saus goed op smaak met peper en zout.

  4. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie en verdeel een 3-4 eetlepels saus over de bodem. Leg er een laag lasagnevellen op, een flinke laag saus, een handje geraspte kaas, een laag asperges en flink wat citroenrasp.

  5. Leg daar weer een laag lasagnevellen op, laag saus, handje geraspte kaas, citroenrasp. Leg daarop het laatste laagje lasagne vellen, flinke laag saus, geraspte kaas, citroenrasp en een rijtje asperges.

  6. Bak de lasagne ongeveer 30-35 minuten in de oven.

    Tip: zet de laatste 5 minuten de grill van de oven aan, zodat de asperges en de bechamelsaus mooi bruin kleuren.

  7. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan, tot ze goudbruin zijn.

  8. Laat de lasagne uit de oven even 5-10 minuten op het aanrecht staan. Garneer met de basilicumblaadjes, kappertjes en geroosterde pijnboompitten.

witte asperge lasagne
Asperge lasagne

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in