
Bagel met avocado en ei
Start je ochtend goed met deze heerlijke ontbijt bagel met avocado en ei! Een perfecte combinatie van zachte scrambled eggs, knapperige bacon, romige avocado-crème en frisse rucola op een vers gebakken bagel. En door het toevoegen van edamame boontjes krijg je meteen wat extra proteïnen en vitaminen binnen om de dag energiek te beginnen. De avocado-crème geeft de bagel een smeuïge en frisse smaak en is een gezonder alternatief voor mayonaise of andere zware sauzen. Het krokante spek zorgt voor een zoute smaak en een lekkere crunch. Perfect om jezelf of je geliefde te verwennen als ontbijtje op bed. Eén hap en je bent verkocht!
Edamame boontjes tip
Tip: Je kunt zowel verse als diepvries edamame boontjes gebruiken. Gebruik je die uit de diepvries, ontdooi de bonen dan door ze te overgieten met kokend water en ongeveer 5 minuten afgedekt te laten staan. Kun je helemaal geen edamame boontjes vinden? Gebruik dan doperwten.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 4 bagels
- 8 plakjes bacon
- 8 eieren
- 100 ml crème fraîche
- 20 gr boter
- 2 avocado's
- 200 gr edamame boontjes
- 1 plukje tuinkers
- peper en zout
Zo maak je het
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees er uit. Pureer de avocado samen met de edamame boontjes en de crème fraiche in een hoge maatbeker en pureer tot een glad smeersel. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de bagels horizontaal door de helft en verdeel de avocadocreme over de onderkanten van de bagels.
Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan knapperig. Laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken.
Breek de eieren boven een kom en kluts ze kort los met een vork. Het wit en geel hoeven niet helemaal te worden gemengd. Smelt de boter op middelhoog vuur in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Schenk het eimengsel in de pan, zet het vuur laag en roer voortdurend, zodat het ei niet aan de pan gaat kleven en het ei overal gelijkmatig stolt. Zet het vuur uit als het ei half gestold is.
Breng op smaak met peper een zout. Schep het roerei op de bagels, leg de plakjes bacon er op en verdeel er wat tuinkers over. Serveer direct.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan