Chocolade cups

Chocolade cups met pindakaas

Als je een echte zoetekauw bent, dan zijn deze chocolade cups perfect voor jou! Deze eenvoudige traktatie is perfect als snack of dessert en is een favoriet onder chocoladeliefhebbers. Deze chocolade cups zijn gemakkelijk te maken en perfect voor feestjes of gewoon als je trek hebt in iets lekkers. Tip: bewaar ze in de koelkast totdat ze volledig zijn uitgehard.

Wil je dit recept een twist geven? Ga dan voor een variant met kersenjam en pistachenootjes, en versier het geheel met gedroogde rozenblaadjes. Leuk voor Valentijnsdag of Moederdag.

Chocolade cups
Chocolade cups

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 12 chocolade cups

  • 300 gr melkchocolade
  • 50 gr witte chocolade
  • 12 tl pindakaas
  • 100 gr gezouten pinda's

Materiaal

  • papieren cupcake vormpjes van 3,5 cm
  • spuitzak (optioneel)
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Breek de chocolade in stukjes. Smelt de stukjes chocolade in een vuurvaste kom op een pan met een laagje water. Verdeel de helft van de gesmolten chocolade over de cupcakevormpjes.

    Tip. Vul een spuitzak met de gesmolten chocolade, knip er een klein puntje vanaf en vul hiermee de vormpjes. Zo gaat het vullen gemakkelijker en netter.

  2. Laat in elke cupcake een theelepel pindakaas druppelen, strooi er wat pinda’s over en verdeel dan de rest van de chocolade over de cupcakes. Top af met flink wat pinda’s. Laat 2-3 uur in de koelkast opstijven/uitharden.

  3. Breek de witte chocolade in stukjes en smelt de stukjes in een vuurvaste kom op een pan met een laagje water. Zig zag de chocolade over de chocolade cups, dit doe je door een vork in de gesmolten chocolade te dopen en daarna boven de chocolade cup heen en weer te zigzaggen. Laat 10 minuten in de koelkast uitharden. 

Chocolade cups
Chocolade cups

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in