
Chocolade cups met pindakaas
Als je een echte zoetekauw bent, dan zijn deze chocolade cups perfect voor jou! Deze eenvoudige traktatie is perfect als snack of dessert en is een favoriet onder chocoladeliefhebbers. Deze chocolade cups zijn gemakkelijk te maken en perfect voor feestjes of gewoon als je trek hebt in iets lekkers. Tip: bewaar ze in de koelkast totdat ze volledig zijn uitgehard.
Wil je dit recept een twist geven? Ga dan voor een variant met kersenjam en pistachenootjes, en versier het geheel met gedroogde rozenblaadjes. Leuk voor Valentijnsdag of Moederdag.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 12 chocolade cups
- 300 gr melkchocolade
- 50 gr witte chocolade
- 12 tl pindakaas
- 100 gr gezouten pinda's
Materiaal
- papieren cupcake vormpjes van 3,5 cm
- spuitzak (optioneel)
Zo maak je het
Breek de chocolade in stukjes. Smelt de stukjes chocolade in een vuurvaste kom op een pan met een laagje water. Verdeel de helft van de gesmolten chocolade over de cupcakevormpjes.
Tip. Vul een spuitzak met de gesmolten chocolade, knip er een klein puntje vanaf en vul hiermee de vormpjes. Zo gaat het vullen gemakkelijker en netter.
Laat in elke cupcake een theelepel pindakaas druppelen, strooi er wat pinda’s over en verdeel dan de rest van de chocolade over de cupcakes. Top af met flink wat pinda’s. Laat 2-3 uur in de koelkast opstijven/uitharden.
Breek de witte chocolade in stukjes en smelt de stukjes in een vuurvaste kom op een pan met een laagje water. Zig zag de chocolade over de chocolade cups, dit doe je door een vork in de gesmolten chocolade te dopen en daarna boven de chocolade cup heen en weer te zigzaggen. Laat 10 minuten in de koelkast uitharden.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan