Orzo met kip en tuinbonen
Haal de zomer in huis met deze heerlijke en makkelijke eenpansmaaltijd: romige orzo met kip, verse spinazie en knapperige tuinbonen. In slechts 25 minuten zet je dit gerecht op tafel! Orzo ziet eruit als een kleine rijstkorrel, maar het is toch écht een pastasoort! Het is een ideale basis voor allerlei gerechten; van soep en salade tot stoofschotels. En deze orzo met kip, dus! Extra lekker met verse tuinbonen, maar mocht je die niet kunnen vinden, dan zijn tuinbonen uit de diepvries ook een prima alternatief.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ui
- 4 takjes basilicum
- 300 gr kipdijfilets
- 250 gr orzo
- 750 ml kippenbouillon
- 450 gr tuinbonen (eventueel dubbel gedopt)
- 150 gr spinazie
- 100 gr roomkaas
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en hak samen met de steeltjes van de basilicum fijn. Bestrooi de kipdijfilets rondom met peper en zout. Maak de tuinbonen schoon, dubbeldop ze eventueel door het stugge schilletje te verwijderen (dan zijn de tuinbonen extra lekker). Verhit een scheutje olie in een hapjespan of diepe koekenpan en bak de kip in 6-8 minuten rondom bruin.
Tip: Gebruik je diepvries tuinbonen? Dan kun je ze direct vanuit de diepvries met de orzo meekoken. Voeg ze dan na 8-9 minuten toe aan de pan. Wil je ze eerst dubbel doppen – laat ze dan in de koelkast ontdooien of ontdooi ze in warm water. Voeg ze, wanneer ze zijn ontdooid, de laatste 2-3 minuten van de kooktijd toe.
Haal de kip uit de pan. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en basilicumsteeltjes 2-3 minuten op laag vuur, voeg orzo toe en bak 1 minuut al omscheppend mee. Schenk rustig de bouillon in de pan, leg de kip tussen de orzo en kook 13-15 minuten met de deksel op de pan op laag vuur tot de orzo gaar is.
Voeg na 8-9 minuten de tuinbonen toe. Roer na 13-15 minuten de roomkaas en spinazie erdoor en laat de blaadjes van de spinazie slinken. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Garneer de orzo met kip en tot slot met blaadjes basilicum.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in