Spanakopita

Spinazie strüdel

We hebben Grieks bloed in de familie gekregen. Mijn zus heeft een Griekse god aan de haak geslagen. En die Grieken weten wel wat lekker eten is. Vers, simpel, goede olijfolie, filodeeg en fetakaas. Ik hou er van!

Ik heb al eens de gevulde deeghapjes van de moeder van C. mogen proeven en die waren goddelijk. Spinazie en fetakaas omhuld met filodeeg zijn als brood en beleg, een match made in heaven. Ik leerde dat dit in het Grieks Spanakopita heet en nog wat andere Griekse namen, maar die ben ik op de Souvlaki na allemaal vergeten. Ik maakte een spanakopita strüdel, heel easy om te maken en succes gegarandeerd.

Ingrediënten voor 4 personen
800 gr spinazie
2 tenen knoflook
1 ui
125 gr fetakaas
3 grote vellen filodeeg
Olijfolie
Peper en zout
Paprikapoeder

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.

Fruit dit aan in wat olijfolie in een grote pan.

Voeg nu beetje bij beetje alle spinazie toe en bak dit mee, totdat alle spinazie geslonken is.

Breng de spinazie op smaak met royaal peper en zout en laat het goed uitlekken.

Neem een vel filodeeg en bestrijk deze met olijfolie. Strooi er wat paprikpoeder over en plak het volgende vel er op.

Filodeeg bestaat uit verschillende dunne lagen die je afzonderlijk moet invetten.

Herhaal de voorgaande stappen totdat je 3 lagen op elkaar hebt.

Spanakopita

Verdeel het spinazie mengsel over het filodeeg.

Verkruimel de feta over de spinazie.

Vouw de buitenkanten eerst naar binnen, zodat de spinazie er niet uit kan lopen.

Spanakopita

Rol de strudel nu voorzichtig op en leg hem op een bakplaat. Als het filodeeg iets scheurt is dat geen probleem, dan plak je er met wat olie, gewoon een stukje deeg over heen.

Bestrijk de strudel nog een keer met olijfolie en bak hem in ongeveer 25 minuten af op 200 graden.

Spanakopita

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in