Marmer koffiecake
Niets zo heerlijk als een warme cake, vers uit de oven en doordrenkt met de aroma’s van verse koffie en chocolade. Deze marmer koffiecake heeft een zachte, luchtige textuur en rijke, decadente smaak. De combinatie van chocolade botercrème en sterke lungo maakt deze cake tot een onweerstaanbare traktatie voor elke zoetekauw.
Het geheim van deze marmer koffiecake? Goede koffie!
Het geheim achter deze heerlijke koffiecake is de perfecte balans tussen de smaken van koffie en chocolade. Dat zijn namelijk de beste vrienden! Aan het zoete beslag voegen we koffie toe, die de cake een subtiele koffiesmaak geeft en zorgt voor een extra kick. Daarvoor gebruiken we L’OR Lungo Profundo koffiecapsules. Deze hebben een lekker intens aroma van geroosterde amandelen en zoethout. Deze marmer koffiecake is perfect voor bij een kopje van die koffie, of als dessert na een heerlijke maaltijd.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 1 cake
- 3 eieren
- 190 + 120 gr roomboter (extra om cakevorm in te vetten)
- 100 gr chocoladevla
- 190 gr zelfrijzend bakmeel
- 190 gr suiker
- 50 gr poedersuiker
- 50 ml L'OR Lungo Profondo koffiecapsules
- 0,5 el amandel-aroma
- 1 snufje zout
- 1 el cacaopoeder
- 1 handje chocolade chips
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht). Vet de cakevorm in met boter. Zet de koffie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop 190 gram boter en suiker met een mixer in 10 minuten tot een mooi glad en romig mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix elke keer tot ze volledig zijn opgenomen in het botermengsel. Mix de amandelaroma, zelfrijzend bakmeel en zout erdoor.
Verdeel het cakebeslag over 2 mengkommen. Schep in 1 mengkom 1/3 deel van het beslag en in de andere kom de rest van het beslag(2/3). Meng door de mengkom met het meeste beslag (2/3 deel) de afgekoelde koffie.
Verdeel de 2 soorten cakebeslag om en om over de ingevette bakvorm. Eerst een paar flinke opscheplepels koffie beslag, daarna een opscheplepels gewoon beslag. Vul zo de cakevorm totdat het beslag op is. Maak nu met een mes zigzaggende bewegingen door het beslag, hierdoor krijg je het mooie marmereffect. Strijk tot slot de cake aan de bovenkant, met de bolle kant van een lepel, glad. Bak de cake in 55 – 60 minuten goudbruin en gaar.
Maak ondertussen de chocolade botercrème. Zorg voor de botercrème dat alle benodigde ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Klop met een mixer 120 gram boter en poedersuiker tot een glad mengsel. Voeg de chocoladevla en cacaopoeder toe en mix tot een gladde crème. Bestrijk de afgekoelde cake ermee en versier met chocolade chips.
Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met L’OR. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in