Marmer koffiecake

Marmer koffiecake

Niets zo heerlijk als een warme cake, vers uit de oven en doordrenkt met de aroma’s van verse koffie en chocolade. Deze marmer koffiecake heeft een zachte, luchtige textuur en rijke, decadente smaak. De combinatie van chocolade botercrème en sterke lungo maakt deze cake tot een onweerstaanbare traktatie voor elke zoetekauw.

Het geheim van deze marmer koffiecake? Goede koffie!

Het geheim achter deze heerlijke koffiecake is de perfecte balans tussen de smaken van koffie en chocolade. Dat zijn namelijk de beste vrienden! Aan het zoete beslag voegen we koffie toe, die de cake een subtiele koffiesmaak geeft en zorgt voor een extra kick. Daarvoor gebruiken we L’OR Lungo Profundo koffiecapsules. Deze hebben een lekker intens aroma van geroosterde amandelen en zoethout. Deze marmer koffiecake is perfect voor bij een kopje van die koffie, of als dessert na een heerlijke maaltijd.

Marmer koffiecake
Marmer koffiecake
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 1 cake

  • 3 eieren
  • 190 + 120 gr roomboter (extra om cakevorm in te vetten)
  • 100 gr chocoladevla
  • 190 gr zelfrijzend bakmeel
  • 190 gr suiker
  • 50 gr poedersuiker
  • 50 ml L'OR Lungo Profondo koffiecapsules
  • 0,5 el amandel-aroma
  • 1 snufje zout
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 handje chocolade chips

Materiaal

  • cakevorm 20 cm, ingevet met boter

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (elektrisch), 160 graden (hetelucht). Vet de cakevorm in met boter. Zet de koffie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  2. Klop 190 gram boter en suiker met een mixer in 10 minuten tot een mooi glad en romig mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix elke keer tot ze volledig zijn opgenomen in het botermengsel. Mix de amandelaroma, zelfrijzend bakmeel en zout erdoor. 

  3. Verdeel het cakebeslag over 2 mengkommen. Schep in 1 mengkom 1/3 deel van het beslag en in de andere kom de rest van het beslag(2/3). Meng door de mengkom met het meeste beslag (2/3 deel) de afgekoelde koffie.

  4. Verdeel de 2 soorten cakebeslag om en om over de ingevette bakvorm. Eerst een paar flinke opscheplepels koffie beslag, daarna een opscheplepels gewoon beslag. Vul zo de cakevorm totdat het beslag op is. Maak nu met een mes zigzaggende bewegingen door het beslag, hierdoor krijg je het mooie marmereffect. Strijk tot slot de cake aan de bovenkant, met de bolle kant van een lepel, glad. Bak de cake in 55 –  60 minuten goudbruin en gaar. 

  5. Maak ondertussen de chocolade botercrème. Zorg voor de botercrème dat alle benodigde ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Klop met een mixer 120 gram boter en poedersuiker tot een glad mengsel. Voeg de chocoladevla en cacaopoeder toe en mix tot een gladde crème. Bestrijk de afgekoelde cake ermee en versier met chocolade chips.

Marmer koffiecake
Marmer koffiecake

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met L’OR. Lees hier onze disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cake recepten High tea Notenvrije recepten Moederdag Vaderdag Verjaardag Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in