Paas tiramisu met bokkenpootjes
Met Pasen een bijzonder toetje op tafel zetten? Maak dan deze Paas tiramisu met bokkenpootjes. Een vrolijke lente-twist op het klassieke Italiaanse dessert. In plaats van lange vingers gebruiken we namelijk bokkenpootjes, het oud-Hollandse koekje dat bestaat uit amandelschuim-koekjes, een crème in het midden en een lekker krokant laagje van chocolade aan de uiteinden. Bovendien maken we het extra vrolijk door de tiramisu te versieren met paaseitjes en extra koekjes. Dit dessert is makkelijk om te maken en ziet er fantastisch uit op de paastafel!
Tip: kinderen die mee-eten? Laat de Amaretto dan weg, of vervang door amandelsiroop (in de grotere supermarkt te vinden van Monin).
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 6-8 personen
- 250 ml mascarpone
- 200 ml slagroom
- 50 gr suiker
- 100 ml espresso
- 60 ml Amaretto (of amandelsiroop)
- 2 el Nutella
- 1,5 pak bokkenpootjes (totaal 300 gram)
- 250 gram chocolade paaseitjes (allerlei soorten)
- 1-2 el cacaopoeder
Materiaal
- ovenschaal van ca. 20x20 cm
Zo maak je het
Klop de slagroom en suiker stijf met een mixer. Roer in een mengkom de mascarpone los met Nutella. Spatel de Nutella-mascarpone door de opgeklopte slagroom.
Zet espresso, laat afkoelen en meng de Amaretto er door. Snijd de bokkenpootjes horizontaal doormidden. Dip ze 1 voor 1 in het espresso-mengsel en leg ze op de bodem van een ovenschaal tot de hele bodem bedekt is. Verdeel de helft van het mascarpone-mengsel er over.
Hak de helft van de paaseitjes grof en strooi over de mascarpone. Maak nog een laagje bokkenpootjes. En verdeel de tweede laag mascarpone er over. Zet de tiramisu tenminste 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
Bestrooi voor het serveren met cacaopoeder en versier met de hele paaseitjes en eventueel nog een paar bokkenpootjes.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.