Hele kip uit de slowcooker
Een hele kip uit de slowcooker, kan dat? Jazeker! Dit is een super simpele manier om een lekkere sappige kip te maken. Serveer met je favoriete groente en gebakken aardappeltjes. Enne, kip over? De left-overs doe je terug in de (nog niet schoongemaakte) pan, een liter water erbij, weer 5 uur op de lage stand en… je hebt goddelijke kippenbouillon! Tsja, die slowcooker is gewoon écht zo veelzijdig.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 uien
- 1 bosje bospeentjes
- 2 stengels bleekselderij
- 2 citroenen
- 50 gr roomboter (op kamertemperatuur, en extra om in te bakken)
- 1 hele kip (ca 1,2 - 1,5 kg)
- 350 gr groene asperges
- 300 gr doperwten (verse)
- peper en zout
Lekker met
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de schil van de uien en snijd in ringen. Maak de bospeentjes schoon en snijd ze over de lengte door midden. Maak de bleekselderijstengels schoon en hak in ringetjes. Verdeel alle groenten over de bodem van de slowcooker. Schenk er 100 milliliter water bij.
Borstel de citroenen goed schoon en snijd ze in stukken. Vul de holte van de kip met de citroenen. Verdeel voorzichtig de boter onder het vel van de borst. Wrik het een klein beetje los aan de kant van de holte en duw het met je vingers of een lepel onder het vel. (Laat het elastiekje om de kip of bind de poten opnieuw vast met keukentouw, zo blijft de kip mooi bijelkaar).
Bestrooi de kip rondom met peper en zout. Leg de kip op de groenten. Zet de slowcooker op de slowstand, en stel in op 6 uur.
Haal de kip uit de slowcooker. Snijd de houtige uiteinden van de groene asperges en doe ze samen met de doperwten in de slowcooker, zet de cooker op kookstand en kook de groenten in 4-5 minuten gaar.
Dep de kip droog met keukenpapier. Verhit een klontje boter in een ruime koekenpan en bak de kip rondom bruin. Leg de kip op een mooie schaal en verdeel de groenten er omheen. Lekker met knapperig gebakken aardappeltjes uit de oven.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in