
Hele kip uit de slowcooker
Een hele kip uit de slowcooker, kan dat? Jazeker! Dit is een super simpele manier om een lekkere sappige kip te maken. Serveer met je favoriete groente en gebakken aardappeltjes. Enne, kip over? De left-overs doe je terug in de (nog niet schoongemaakte) pan, een liter water erbij, weer 5 uur op de lage stand en… je hebt goddelijke kippenbouillon! Tsja, die slowcooker is gewoon écht zo veelzijdig.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 2 uien
- 1 bosje bospeentjes
- 2 stengels bleekselderij
- 2 citroenen
- 50 gr roomboter (op kamertemperatuur, en extra om in te bakken)
- 1 hele kip (ca 1,2 - 1,5 kg)
- 350 gr groene asperges
- 300 gr doperwten (verse)
- peper en zout
Lekker met
Zo maak je het
Haal de schil van de uien en snijd in ringen. Maak de bospeentjes schoon en snijd ze over de lengte door midden. Maak de bleekselderijstengels schoon en hak in ringetjes. Verdeel alle groenten over de bodem van de slowcooker. Schenk er 100 milliliter water bij.
Borstel de citroenen goed schoon en snijd ze in stukken. Vul de holte van de kip met de citroenen. Verdeel voorzichtig de boter onder het vel van de borst. Wrik het een klein beetje los aan de kant van de holte en duw het met je vingers of een lepel onder het vel. (Laat het elastiekje om de kip of bind de poten opnieuw vast met keukentouw, zo blijft de kip mooi bijelkaar).
Bestrooi de kip rondom met peper en zout. Leg de kip op de groenten. Zet de slowcooker op de slowstand, en stel in op 6 uur.
Haal de kip uit de slowcooker. Snijd de houtige uiteinden van de groene asperges en doe ze samen met de doperwten in de slowcooker, zet de cooker op kookstand en kook de groenten in 4-5 minuten gaar.
Dep de kip droog met keukenpapier. Verhit een klontje boter in een ruime koekenpan en bak de kip rondom bruin. Leg de kip op een mooie schaal en verdeel de groenten er omheen. Lekker met knapperig gebakken aardappeltjes uit de oven.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan