Flammkuchen met bietjes
Ook zo dol op alles met deeg? Wij wel. Van bladerdeeg, gevulde deeghapjes, tot pizza, tot flammkuchen. We love it! Je bakt de flammkuchen in 15 minuten in een flink hete oven, hierdoor wordt hij lekker knapperig. Lekker, makkelijk en snel klaar! Voor dit recept van flammkuchen met bietjes gebruik je een kant-en-klaar flammkuchendeeg, maar als je zin hebt om het een keer zelf te maken, bekijk dan hier het recept voor zelfgemaakt flammkuchendeeg. Besmeer het deeg met gorgonzola en crème fraîche en beleg met dun gesneden rode uiringen, blokjes biet en plakjes pancetta. Uit de oven zigzag je er zelfgemaakte balsamicostroop over en top je de flammkuchen af met rozijnen en rucola. Niets meer aan doen!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 rol flammkuchendeeg
- 400 gr bietenblokjes
- 2 rode uien
- 20 gr rucola
- 80 gr plakjes pancetta
- 200 ml crème fraîche
- 150 gr gorgonzola
- 4 el keukenstroop
- 2 el balsamicoazijn
- 50 gr blanke rozijnen
- 2 - 3 takjes basilicum
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Prak de gorgonzola door de crème fraîche en breng verder op smaak met peper een zout. Haal de schil van de rode uien en snijd in dunne ringen.
Haal het flammkuchendeeg uit de verpakking en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de gorgonzolaspread over het flammkuchendeeg en smeer uit. Laat de bietenblokjes uitlekken en verdeel ze over de gorgonzolaspread. Leg de rode uienringen en plakjes pancetta er op. Zet de flammkuchen 15 minuten in de oven tot de bodem en pancetta mooi knapperig is.
Roer de balsamicoazijn en stroop in een kommetje door elkaar en zigzag met een lepel de saus over de flammkuchen. Bestrooi met rozijnen, blaadjes basilicum en rucola.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in