Mihoen met kip

Mihoen met kip

Lekker en snel, dat is deze mihoen met kip absoluut. Dit Aziatische gerecht staat in nog geen 20 minuten bij jou op tafel, perfect voor een drukke dag. In dit mihoen recept gebruiken we kipgehakt, maar je kunt ook gewoon (vega) kipstukjes toevoegen als je geen kipgehakt kunt vinden. Mihoen is een lekkere, dunne noedel, daardoor is hij natuurlijk ook zo snel gaar. Je kunt aan dit recept ook goed gebruiken om restjes groenten uit de koelkast op te maken. Nu gaat er courgette en paprika in, maar wortel, prei of taugé zou je ook kunnen toevoegen.

Mihoen met kip
Mihoen met kip

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr mihoen vermicelli
  • 440 gr kipgehakt
  • 2 courgettes
  • 2 rode paprika's
  • 2 sjalotjes
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 rode peper
  • 40 ml sojasaus
  • 120 ml ketjap
  • 2 el knoflookpuree
  • 1,5 el nasikruiden
  • 40 gr gezouten cashewnoten
  • (zonnebloem)olie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Rasp de gember met een fijne rasp. Haal de schil van de sjalotjes en hak fijn. Snijd de courgettes in dunne halve maantjes. Haal de zaadjes uit de paprika’s in snijd in reepjes. Hak de rode peper fijn.

  2. Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een wok of hapjespan en bak de sjalot en het kipgehakt samen met de nasikruiden in 3-4 minuten goudbruin.

  3. Voeg de courgette, paprikareepjes en fijgehakte rode peper toe en bak 4-5 minuten mee tot de groenten een kleurtje krijgen. Breng op smaak met peper en zout. Roer de ketjap, gember, sojasaus en de knoflookpuree door de groenten.

  4. Kook de mihoen zoals aangegeven op de verpakking. Spoel kort af met koud water. Laat even uitlekken in een vergiet en meng de mihoen, groenten en het kipgehakt goed door elkaar en warm de mihoen in 1-2 minuten weer op.

  5. Verdeel de mihoen over de borden. Hak de cashewnoten grof en strooi over de mihoen.

Variatietips

Wil je wat extra groenten in deze mihoen met kip? Voeg dan bijvoorbeeld wat spinazie of taugé toe voor meer bite en kleur.

Geen fan van kipgehakt? Ruil het in voor rundergehakt of probeer eens tofu voor een vegetarische variant. En voor een zoetere touch kun je wat honing aan de saus toevoegen — werkt verrassend goed!

Mihoen met kip
Mihoen met kip

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in