pastasalade met zalm

Pastasalade met zalm

Wij zijn dol op pastasalade. Het kan altijd en je kan er lekker mee variëren. Deze pastasalade met zalm en een frisse yoghurtdressing is heerlijk. En supermakkelijk om te maken! Een quick tip, voeg na 5 minuten koken de doperwten bij de pasta. Scheelt je weer een pan (en afwas!). We gebruiken warmgerookte zalm, dat kan je kopen bij de visboer. Verder gaat er avocado, komkommer, rode ui en doperwten in. Heerlijke combinatie om zowel lauwwarm als koud te eten.

pastasalade met zalm
pastasalade recept

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr penne
  • 200 gr doperwten
  • 2 mootjes warmgerookte zalm
  • 8 snack komkommers
  • 2 avocado's
  • 1 rode ui
  • Peper en zout

Yoghurtdressing

  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 2 el yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes dille
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de pasta gaar in ruim water met zout. Voeg na 5 minuten de doperwten toe, zodat deze ook meekunnen garen. Giet af en verdeel de pasta en doperwten over een schaal.

  2. Snijd de komkommers in plakjes, de rode ui in halve ringen en de avocado in blokjes. Verdeel dit over de pasta.

  3. Breek de zalm in stukken en verdeel dit ook over de pasta.

  4. Maak een dressing van de yoghurt, gehakte knoflook, het citroensap, de olijfolie en de gehakte dille. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout en verdeel dit over de pastasalade met zalm.

  5. Garneer de pastasalade eventueel met extra dille.

pastasalade met zalm
pastasalade met zalm

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in