Pastasalade met zalm

Pastasalade met zalm

Wij zijn dol op pastasalade. Het kan altijd en je kan er lekker mee variëren. Deze pastasalade met zalm en een frisse yoghurtdressing is heerlijk. En supermakkelijk om te maken! Een quick tip, voeg na 5 minuten koken de doperwten bij de pasta. Scheelt je weer een pan (en afwas!). We gebruiken warmgerookte zalm, dat kan je kopen bij de visboer. Verder gaat er avocado, komkommer, rode ui en doperwten in. Heerlijke combinatie om zowel lauwwarm als koud te eten.

Pastasalade met zalm
Pastasalade met zalm

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr penne
  • 200 gr doperwten
  • 2 mootjes warmgerookte zalm
  • 8 snack komkommers
  • 2 avocado's
  • 1 rode ui
  • Peper en zout

Yoghurtdressing

  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • 2 el yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes dille
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Kook de pasta gaar in ruim water met zout. Voeg na 5 minuten de doperwten toe, zodat deze ook meekunnen garen. Giet af en verdeel de pasta en doperwten over een schaal.

  2. Snijd de komkommers in plakjes, de rode ui in halve ringen en de avocado in blokjes. Verdeel dit over de pasta.

  3. Breek de zalm in stukken en verdeel dit ook over de pasta.

  4. Maak een dressing van de yoghurt, gehakte knoflook, het citroensap, de olijfolie en de gehakte dille. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout en verdeel dit over de pastasalade met zalm.

  5. Garneer de pastasalade eventueel met extra dille.

Pastasalade met zalm
Pastasalade met zalm

Tags

Camping Eenpansgerechten Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Avocado Zalm Hollandse recepten Vis recepten Lente recepten Zomer recepten Salades

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (2 stemmen)

12 oktober 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in