
Griekse risotto met Feta
Het romige en zoutige van de Feta geeft dit gerecht een lekkere, smaakvolle bite en zorgt ervoor dat je blijft opscheppen.
De lekkerste Feta kaas
Wij zijn dol op Feta en hebben al jaren een vaste favoriet. Tegenwoordig zie je heel veel witte kazen verschijnen in de supermarkt, maar dit is geen echte Feta. Daarom mag het ook geen feta genoemd worden en heet het vaak witte kaas. De lekkerste en meest authentieke Feta is de Authentieke Feta (P.D.O) van DODONI. Deze koop je gewoon bij de AH. Deze Feta is heerlijk romig van smaak en heeft de perfecte structuur. Kruimelig, maar niet droog. De geiten,- en schapenmelk die gebruikt wordt voor de productie van Feta wordt dagelijks vers van de boeren naar de fabriek gebracht. Die versheid proef je. Het romige en zoutige van de Feta geeft dit gerecht een lekkere, smaakvolle bite en zorgt ervoor dat je blijft opscheppen. En wist je dat DODONI ook een plantaardige variant heeft? De moeite waard om ook eens te proberen!



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 300 gr risotto
- 300 gr kipfilets
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 3 preien
- 2 takjes peterselie
- 4 takjes dille
- 4 citroenen
- 1 l kippenbouillon
- 100 ml witte wijn
- 200 gr authentieke Feta (P.D.O) van DODONI
- 90 gr groene olijven (zonder pit )
- olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het
- Dep de kipfilets droog met een stukje keukenpapier en snijd in stukjes van ca 1,5 cm, bestrooi ze royaal met peper en zout. Haal de schil van de uien en teentjes knoflook en hak ze fijn. Maak de preien schoon, halveer ze over de lengte en snijd ze in schuine stukken van ongeveer 1,5 cm.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een hapjespan, bak de prei op middelhoog vuur goudbruin. Haal uit de pan, voeg eventueel nog wat olijfolie toe en fruit de ui en knoflook 3-4 minuten. Schep de kipstukjes erbij en bak ze in 6-8 minuten rondom bruin.
Schep de prei terug in de pan en roer de risottorijst er door, bak op laag vuur 2 minuten mee. Blus af met de wijn. Wacht tot de vloeistof bijna verdampt is, voeg dan beetje voor beetje de bouillon toe en kook de risotto beetgaar. Wacht elke keer met nieuwe bouillon toevoegen tot de vorige bouillon is opgenomen door de rijst en blijf regelmatig roeren. Het garen van de rijst duurt ongeveer 30-35 minuten.
Rasp 2 citroenen over de risotto, snijd 2 citroenen in stukken en schep ze door de risotto. Hak de kruiden fijn en roer door de risotto en verbrokkel de DODONI Feta erboven.


Dit bericht is in samenwerking met DODONI. Lees hier onze disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan