Griekse risotto met Feta

Griekse risotto met Feta

In de Griekse keuken kennen ze ook risottogerechten, superlekker om te eten. Deze Griekse risotto is een klassieker en wordt met prei en citroen gemaakt, ze noemen het prasorizo. Hij smaakt heerlijk hartig door gebakken ui, prei en kip en royale Feta topping, maar ook heel fris en zuur door de citroen. Alsof je de zon weer in huis haalt! Een Griekse risotto maak je eigenlijk net als iedere andere risotto: veel bouillon en rustig roeren. Ga jij ook op de Griekse tour?

Het romige en zoutige van de Feta geeft dit gerecht een lekkere, smaakvolle bite en zorgt ervoor dat je blijft opscheppen.

Pauline

De lekkerste Feta kaas

Wij zijn dol op Feta en hebben al jaren een vaste favoriet. Tegenwoordig zie je heel veel witte kazen verschijnen in de supermarkt, maar dit is geen echte Feta. Daarom mag het ook geen feta genoemd worden en heet het vaak witte kaas. De lekkerste en meest authentieke Feta is de Authentieke Feta (P.D.O) van DODONI. Deze koop je gewoon bij de AH. Deze Feta is heerlijk romig van smaak en heeft de perfecte structuur. Kruimelig, maar niet droog. De geiten,- en schapenmelk die gebruikt wordt voor de productie van Feta wordt dagelijks vers van de boeren naar de fabriek gebracht. Die versheid proef je. Het romige en zoutige van de Feta geeft dit gerecht een lekkere, smaakvolle bite en zorgt ervoor dat je blijft opscheppen. En wist je dat DODONI ook een plantaardige variant heeft? De moeite waard om ook eens te proberen!

Griekse risotto met Feta
Griekse risotto met Feta

Schrijf je in & win!

December staat in het teken van geven. De hele maand geven wij de leukste, lekkerste en mooiste prijzen weg in onze nieuwsbrief. Van een hotelovernachting tot een parel van een pan, een Airfryer en meer! Je maakt automatisch kans als je je (gratis!) abonneert. Doe je mee?

Ik wil kans maken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr risotto
  • 300 gr kipfilets
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 3 preien
  • 2 takjes peterselie
  • 4 takjes dille
  • 4 citroenen
  • 1 l kippenbouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 200 gr authentieke Feta (P.D.O) van DODONI
  • 90 gr groene olijven (zonder pit )
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Dep de kipfilets droog met een stukje keukenpapier en snijd in stukjes van ca 1,5 cm, bestrooi ze royaal met peper en zout. Haal de schil van de uien en teentjes knoflook en hak ze fijn. Maak de preien schoon, halveer ze over de lengte en snijd ze in schuine stukken van ongeveer 1,5 cm.
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een hapjespan, bak de prei op middelhoog vuur goudbruin. Haal uit de pan, voeg eventueel nog wat olijfolie toe en fruit de ui en knoflook 3-4 minuten. Schep de kipstukjes erbij en bak ze in 6-8 minuten rondom bruin.

  3. Schep de prei terug in de pan en roer de risottorijst er door, bak op laag vuur 2 minuten mee. Blus af met de wijn. Wacht tot de vloeistof bijna verdampt is, voeg dan beetje voor beetje de bouillon toe en kook de risotto beetgaar. Wacht elke keer met nieuwe bouillon toevoegen tot de vorige bouillon is opgenomen door de rijst en blijf regelmatig roeren. Het garen van de rijst duurt ongeveer 30-35 minuten.

  4. Rasp 2 citroenen over de risotto, snijd 2 citroenen in stukken en schep ze door de risotto. Hak de kruiden fijn en roer door de risotto en verbrokkel de DODONI Feta erboven.

Griekse risotto met Feta
Griekse risotto met Feta

Dit bericht is in samenwerking met DODONI. Lees hier onze disclaimer. 

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Risotto Kip Prei Rijst Griekse recepten Notenvrije recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (10 stemmen)

11 oktober 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in