Croque monsieur
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 8 sneetjes casino wit
- 100 gr spinazie
- 4 plakken beenham
- 50 gr bloem
- 200 gr geraspte gruyère
- 50 gr roomboter
- 500 ml volle melk
- 5 gr bieslook
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht)
Begin met het maken van de bechamelsaus. Smelt de roomboter in een steelpannetje zonder het te laten verkleuren. Voeg de bloem toe en roer 2 minuten goed door. Haal de pan van het vuur en klop met een garde beetje voor beetje de melk door de bloem, zo ontstaan er zo min mogelijk klontjes. Zet de pan terug op het vuur, laat in 3-4 minuten tot de gewenste dikte inkoken. Roer de gruyère er doorheen totdat het gesmolten is en breng royaal op smaak met peper en zout.
Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de spinazie tot de blaadjes geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de sneetjes brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk elk sneetje met de bechamelsaus. Beleg 4 sneetjes met spinazie, plakken beenham en wat gehakte bieslook. Bedek de 4 sneetjes met een sneetje met bechamelsaus. Bak de croque monsieur 20 minuten goudbruin in de oven.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.