
Groentespiesjes van de BBQ



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 2 courgettes (geel en groen)
- 4 gekookte bietjes
- 1 aubergine
- 3 el KIKKOMAN sojasaus
- 2 el honing
- 2 el witte wijnazijn
- 3 takjes basilicum
- 4 takjes munt
- 5 gr bieslook
- 3 tl gedroogde oregano
- Peper en zout
- 3 + 3 el olijfolie
Materiaal
- 4 metalen spiesen
Zo maak je het
Snijd de courgettes, bietjes en aubergine in zo dunne plakjes van ongeveer 5 millimeter dik. Leg de plakjes in een ondiepe schaal.
Meng in een kommetje 3 eetlepels olijfolie en de oregano door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de olijfolie over de plakjes groenten, hussel goed door elkaar.
Hak de munt- en basilicumblaadjes fijn. En snijd de bieslook fijn. Roer in een kommetje de sojasaus, honing, witte wijnazijn en 3 eetlepels olijfolie door elkaar, breng op smaak met peper en zout en roer de kruiden er door.
Rijg de plakjes groenten om en om aan de spiesen. Maak in totaal 4 spiesen. Grill de groentespiesen op de bbq in 5-6 minuten rondom bruin. Leg ze op een schaal en schenk de kruidendressing er overheen.


Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees mijn disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan