Aardbeien tiramisu

Aardbeien tiramisu

Ben je gek op tiramisu? Dan is deze aardbeien tiramisu echt iets voor jou! Lekker zomers! Net als de klassieker is hij gemaakt met lange vingers en mascarpone. We dippen de lange vingers deze keer niet in espresso maar in sinaasappelsap gemengd met vlierbloesemsiroop. Hierdoor krijgt de aardbeien tiramisu een lekkere frisse maak. Bouw de tiramisu op van laagjes lange vingers, mascarponecrème en plakjes aardbeien en top af met nog meer aardbeien en witte chocolade rasp. Het ideale zomer dessert!
Aardbeien tiramisu
Aardbeien tiramisu

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 6-8 personen

  • 750 gr aardbeien
  • 2 pakken lange vingers (van 175 gr)
  • 4 eieren (verse)
  • 500 gr mascarpone
  • 50 + 60 gr suiker
  • 1 + 1 tl vanille extract
  • 50 ml vlierbloesemsiroop
  • 250 ml vers sinaasappelsap
  • 75 gr witte chocolade

Materiaal

  • Schaal van 20 bij 20 cm
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Splits de eieren in 4 eidooiers en 3 eiwitten. Klop in een mengkom met een mixer de eidooiers samen met 50 gram suiker in 5 minuten tot een romig mengsel. Voeg de mascarpone en 1 theelepel vanille-extract toe en klopt tot een glad mengsel. Zet even apart.

  2. Klop in andere mengkom de eiwitten stijf. Voeg daarna eetlepel voor eetlepel de rest van de suiker (60 gram suiker). Wacht tussen elke keer 30 tellen tot je de volgende eetlepel toevoegt dan weet je zeker dat de suiker goed is opgenomen in het eiwit. Spatel het eiwit door het mascarpone mengsel tot een gladde crème. Probeer de crème luchtig mogelijk te houden.

  3. Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakjes. Roer de vlierbloesemsiroop en de laatste theelepel vanille-extract door het sinaasappelsap. Schenk in een lage schaal. Doop de lange vingers 1 voor 1 in het mengsel. Haal ze uit de schaal en begin met het opbouwen van de tiramisu.

  4. Bedek de bodem van de ovenschaal met een rijtje lange vingers. Beleg met een laag aardbeienplakjes. Schep de helft van het mascarpone mengsel er over en strijk het egaal en glad. Bedek opnieuw met een rijtje lange vingers. Leg hier een laag aardbeienplakjes op en bestrijk met de overige helft van het mascarponemengsel. Beleg ook de bovenkant van de tiramisu met aardbeienplakjes. Zet 2 uur in de koelkast, zodat hij goed stevig wordt.

  5. Garneer de aardbeien tiramisu vlak voor het serveren met witte chocoladeschaafsel.

Aardbeien tiramisu
Aardbeien tiramisu

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (18 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in