Frangipane cake met blauwe bessen
Hoe we aan onze inspiratie komen? Vaak uit de horeca. Zo proefden we deze frangipane cake bij ons favoriete koffietentje Cleeff. Daar was hij helemaal van amandelmeel gemaakt en gevuld met frambozen. Deze versie heeft een bodem van roomboter cake, daarop een flinke laag frangipane en afgemaakt met blauwe bessen. Frangipane smaak een beetje zoals spijs, maar dan luchtiger en nog lekkerder. Deze blauwe bessencake is heel eenvoudig om te maken en zo lekker. Probeer het zelf!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 12 - 16 personen
- 200 gr roomboter
- 200 gr suiker
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 150 gr blauwe bessen
- 30 gr amandelschaafsel
- Snuf zout
Frangipane
- 150 gr amandelmeel
- 150 gr suiker
- 3 eieren
Materiaal
- Bakvorm 20 x 30 cm
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Bekleed je bakvorm met bakpapier.
Begin met het maken van de cake. Klop met een mixer de roomboter en suiker romig. Mix dan 1 voor 1 de eieren door. Mix tot slot het bakmeel met een snuf zout kort door het beslag. Schep het beslag in de vorm.
Voor de frangipane mix je het amandelmeel met de suiker en de eieren tot het een egale massa is. Spreid dit uit over het cakebeslag. Verdeel de blauwe bessen over de cake.
Bak de frangipane cake in 55 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt, als je deze in de cake steekt.
Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan. Verdeel de amandelen over de blauwe bessencake.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in