Frangipane cake met blauwe bessen
Hoe we aan onze inspiratie komen? Vaak uit de horeca. Zo proefden we deze frangipane cake bij ons favoriete koffietentje Cleeff. Daar was hij helemaal van amandelmeel gemaakt en gevuld met frambozen. Deze versie heeft een bodem van roomboter cake, daarop een flinke laag frangipane en afgemaakt met blauwe bessen. Frangipane smaak een beetje zoals spijs, maar dan luchtiger en nog lekkerder. Deze blauwe bessencake is heel eenvoudig om te maken en zo lekker. Probeer het zelf!
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 12 - 16 personen
- 200 gr roomboter
- 200 gr suiker
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 150 gr blauwe bessen
- 30 gr amandelschaafsel
- Snuf zout
Frangipane
- 150 gr amandelmeel
- 150 gr suiker
- 3 eieren
Materiaal
- Bakvorm 20 x 30 cm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Bekleed je bakvorm met bakpapier.
Begin met het maken van de cake. Klop met een mixer de roomboter en suiker romig. Mix dan 1 voor 1 de eieren door. Mix tot slot het bakmeel met een snuf zout kort door het beslag. Schep het beslag in de vorm.
Voor de frangipane mix je het amandelmeel met de suiker en de eieren tot het een egale massa is. Spreid dit uit over het cakebeslag. Verdeel de blauwe bessen over de cake.
Bak de frangipane cake in 55 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven. De cake is gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt, als je deze in de cake steekt.
Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan. Verdeel de amandelen over de blauwe bessencake.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.