Rabarber toetje

Rabarber toetje

Maak jij altijd ruimte voor het toetje? Dan moet je dit makkelijke recept zeker even onthouden! Dit rabarber toetje maken we met mascarpone, vanillekwark en homemade kersen- en rabarbercompote. Voor dit recept gebruikten we diepvrieskersen, puur voor het gemak, want ze zijn pitloos. De compote kun je gemakkelijk van tevoren maken, in de koelkast in een luchtdicht doosje blijft het zeker 2-3 dagen goed. Dit toetje is lekker snel klaar, wij kochten de meringueschuimpjes kant-en-klaar. Maar ze zijn ook leuk om zelf te maken, bijvoorbeeld deze leuke hartjes schuimpjes. Prima nagerecht dus voor een doordeweekse dag, maar hij misstaat ook zeker niet na een etentje met vrienden.
Rabarber toetje
Rabarber toetje

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 gr vanille kwark
  • 250 gr mascarpone
  • 300 gr rabarber
  • 50 gr frambozen
  • 50 gr aardbeien (of verse kersen)
  • 150 gr diepvries kersen
  • 4 el suiker
  • 8 - 12 mini meringue schuimpjes
  • 1 takje munt
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Laat de diepvries kersen ontdooien. Maak de rabarber schoon en snijd in stukken.

  2. Breng de kersen, rabarber, suiker en 2 el water in een pan aan de kook. Roer regelmatig door tot de rabarber uit elkaar valt, dit duurt ongeveer 10 minuten. Kook nog 2-3 minuten door en laat daarna in zijn geheel afkoelen. Tijdens het afkoelen wordt de compote nog dikker.

  3. Klop in een mengkom de mascarpone en vanillekwark tot een glad mengsel.

  4. Vul mooie glazen, of ijscoupes met een laagje mascarpone kwark, een flinke laag rabarbercompote en het verse fruit. Verdeel daarop weer een laagje mascarpone kwark en top af met nog een laagje vers fruit. Versier de rabarber toetjes met meringueschuimpjes en blaadjes munt.

Rabarber toetje
Rabarber toetje

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in