Pasta aglio olio

Pasta aglio olio

Pasta aglio olio, de simpele pasta ooit! Het is een echte Italiaanse klassieker met weinig ingrediënten en gemakkelijk om te maken. En snel ook, binnen 20 minuten staat dit pasta recept bij jou op tafel. Pasta aglio e olio betekent pasta met knoflook en olijfolie. Dat is precies wat het is en van beiden gebruik je veel! De bedoeling is dat de olijfolie de smaak aanneemt van de knoflook, voor het beste resultaat bak je de knoflook langzaam op een heel laag vuur in de olie. Let op dat je de pan echt op laag vuur zet, in knoflook zitten natuurlijke suikers waardoor de teentjes snel kunnen verbranden. Wij voegden aan dit recept (niet helemaal klassiek) een flinke hand gemengde rucola toe, wat lekker knapperig is en het gerecht een frisse smaak geeft. Houd je van pasta? Dan vind je deze pasta recepten vast ook lekker.

Pasta aglio olio
Pasta aglio olio

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr spaghetti
  • 100 gr gemengde rucola
  • 1 bol knoflook
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 4 takjes platte peterselie
  • 2 tl chilivlokken
  • Peper en zout
  • 150 ml olijfolie

Zo maak je het

  1. Kook de spaghetti al dente volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Hak de peterselie fijn en rasp de Parmezaanse kaas.

  3. Haal de schilletjes van de tenen knoflook. Hak de helft van de knoflook in plakjes en plet de andere helft van de tenen. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Voeg de knoflook toe en draai het vuur laag, bak de knoflook 5-7 minuten zodat de olie de heerlijke knoflooksmaak overneemt. Let er op dat de knoflook niet verbrand. Roer de chilivlokken door de olie.

  4. Haal met een tang de spaghetti uit het kookvocht, het is prima als er wat kookvocht meekomt en hussel de pasta door de knoflookolie. Voeg de Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie toe. Breng verder op smaak met peper en zout.

  5. Verdeel de pasta over de borden en garneer met een flinke hand gemengde rucola en drizzle eventueel nog wat olijfolie over.

Pasta aglio olio
Pasta aglio olio

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Italiaanse recepten Notenvrije recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (15 stemmen)

27 juni 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in