
Poke bowl met garnalen



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr rauwe gepelde jumbo garnalen
- 1 ei
- 300 gr sushirijst
- 2 el bloem
- 75 gr panko
- 0,5 komkommer
- 2 avocado's
- 9 radijsjes
- 0,25 ananas
- 125 gr zeewiersalade
- 120 ml sushi azijn
- 6-8 el srirachamayonaise
- 50 gr pinda's
- Zout
- (Zonnebloem)olie
Zo maak je het
Bereid de sushirijst zoals aangegeven op de verpakking. Schenk de sushi azijn en een snuf zout over de gekookte rijst. Verdeel de rijst over een platte schaal en laat afkoelen.
Snijd de ananas in stukjes en de avocado’s en radijs in plakjes. Snijd de komkommer in staafjes en hak de pinda’s fijn.
Dep de garnalen droog met een stuk keukenpapier. Klop het ei in een kommetje los met wat zout. Zet een bord klaar en strooi de bloem er op, zet een tweede bord klaar met de panko. Haal de garnalen 1 voor 1 door de bloem, het ei en daarna door de panko.
Verhit in een zware pan een flinke laag (zonnebloem)olie (tenminste 1 centimeter diep). Test of de olie heet genoeg is door er een panko kruimel in te gooien. Wanneer de panko door de olie danst is de olie heet genoeg om te frituren. Frituur de garnalen 5-10 tellen tot ze rondom goudbruin zijn. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de rijst over de kommen. Leg in elke kom wat zeerwiersalade, een aantal garnalen, stukjes ananas, plakjes avocado, komkommer en radijs. Bestrooi met pinda’s en zigzag de srirachamayonaise er over.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan