
Poke bowl met garnalen



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr rauwe gepelde jumbo garnalen
- 1 ei
- 300 gr sushirijst
- 2 el bloem
- 75 gr panko
- 0,5 komkommer
- 2 avocado's
- 9 radijsjes
- 0,25 ananas
- 125 gr zeewiersalade
- 120 ml sushi azijn
- 6-8 el srirachamayonaise
- 50 gr pinda's
- Zout
- (Zonnebloem)olie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Bereid de sushirijst zoals aangegeven op de verpakking. Schenk de sushi azijn en een snuf zout over de gekookte rijst. Verdeel de rijst over een platte schaal en laat afkoelen.
Snijd de ananas in stukjes en de avocado’s en radijs in plakjes. Snijd de komkommer in staafjes en hak de pinda’s fijn.
Dep de garnalen droog met een stuk keukenpapier. Klop het ei in een kommetje los met wat zout. Zet een bord klaar en strooi de bloem er op, zet een tweede bord klaar met de panko. Haal de garnalen 1 voor 1 door de bloem, het ei en daarna door de panko.
Verhit in een zware pan een flinke laag (zonnebloem)olie (tenminste 1 centimeter diep). Test of de olie heet genoeg is door er een panko kruimel in te gooien. Wanneer de panko door de olie danst is de olie heet genoeg om te frituren. Frituur de garnalen 5-10 tellen tot ze rondom goudbruin zijn. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel de rijst over de kommen. Leg in elke kom wat zeerwiersalade, een aantal garnalen, stukjes ananas, plakjes avocado, komkommer en radijs. Bestrooi met pinda’s en zigzag de srirachamayonaise er over.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in