poke bowl met garnalen

Poke bowl met garnalen

Zin in een poke bowl maar wil je een keer wat anders dan tonijn of zalm? Wat dacht je van deze lekkere frisse poke bowl met garnalen. Minsten zo lekker. Misschien net even wat meer werk. Maar geloof ons, hij is het waard. De sushi rijst met sushi dressing kan je eventueel een dag van te voren klaarmaken. De garnalen maken we lekker krokant door ze te wentelen in manko (= grof broodkruim) en daarna te frituren. Kies voor lekkere grote schoongemaakte garnalen, daar heb je het minste werk aan! Alle andere ingrediënten koop je of kant-en-klaar of hoef je alleen in stukjes of plakjes te snijden. Kind kan de was doen. De bowl maak je helemaal af met een pittig sriracha mayonaise en fijngehakte pinda’s. Yum!

 

poke bowl met garnalen
poke bowl met garnalen
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr rauwe gepelde jumbo garnalen
  • 1 ei
  • 300 gr sushirijst
  • 2 el bloem
  • 75 gr panko
  • 0,5 komkommer
  • 2 avocado's
  • 9 radijsjes
  • 0,25 ananas
  • 125 gr zeewiersalade
  • 120 ml sushi azijn
  • 6-8 el srirachamayonaise
  • 50 gr pinda's
  • Zout
  • (Zonnebloem)olie

Zo maak je het

  1. Bereid de sushirijst zoals aangegeven op de verpakking. Schenk de sushi azijn en een snuf zout over de gekookte rijst. Verdeel de rijst over een platte schaal en laat afkoelen.

  2. Snijd de ananas in stukjes en de avocado’s en radijs in plakjes. Snijd de komkommer in staafjes en hak de pinda’s fijn.

  3. Dep de garnalen droog met een stuk keukenpapier. Klop het ei in een kommetje los met wat zout. Zet een bord klaar en strooi de bloem er op, zet een tweede bord klaar met de panko. Haal de garnalen 1 voor 1 door de bloem, het ei en daarna door de panko.

  4. Verhit in een zware pan een flinke laag (zonnebloem)olie (tenminste 1 centimeter diep). Test of de olie heet genoeg is door er een panko kruimel in te gooien. Wanneer de panko door de olie danst is de olie heet genoeg om te frituren. Frituur de garnalen 5-10 tellen tot ze rondom goudbruin zijn. Neem ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Verdeel de rijst over de kommen. Leg in elke kom wat zeerwiersalade, een aantal garnalen, stukjes ananas, plakjes avocado, komkommer en radijs. Bestrooi met pinda’s en zigzag de srirachamayonaise er over.

poke bowl met garnalen
poke bowl met garnalen

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (12 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Avocado Garnalen Rijst Aziatische recepten Lactosevrije recepten Vis recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in