Vegan curry

Vegan curry met zoete aardappel

Liever plantaardig eten? Dan is deze heerlijke vegan curry met zoete aardappel en pindakaas echt iets voor jou! Voor dit recept gebruikten we een kant-en-klare rode currypasta. Niets mis mee en het scheelt je een hoop werk, tijd en extra ingrediënten. Zo kun je toch in 30 minuten deze romige curry op tafel zetten. De pindakaas klinkt misschien vreemd, maar maakt het extra lekker. Probeer het zelf maar eens. Er gaat ook lekker veel groente in dit curry recept; zoete aardappel, paprika, ui, spinazie en taugé. Wil je eens variëren? Voeg dan pompoen en peultjes toe! PS hier vind je nog meer lekkere curry recepten.
Vegan curry
Vegan curry

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr zilvervliesrijst
  • 400 gr zoete aardappelblokjes
  • 200 gr spinazie
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 100 gr taugé
  • 4 el pindakaas
  • 400 ml kokosmelk
  • 70 gr rode currypasta
  • 60 gr gezouten pinda's
  • 3 takjes koriander
  • Peper en zout
  • (zonnebloem)olie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Haal de schil van de uien en hak fijn. Halveer de rode paprika’s en haal de zaadlijsten er uit. Snijd in dunne reepjes.

  3. Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een hapjespan en bak de ui en paprikareepjes 2-3 minuten op laag vuur. Roer de rode currypasta en zoete aardappelblokjes er door en bak 2-3 minuten al omscheppend mee.

  4. Schenk de kokosmelk erbij en voeg de pindakaas toe. Schep goed om, breng alles aan de kook en laat de groenten in 15 minuten zachtjes gaar koken. Roer de spinazie door de curry tot de blaadjes geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Hak de pinda’s fijn, hak de korianderblaadjes grof. verdeel de curry over de borden, bestrooi met pinda’s, koriander en taugé en geef de rijst er bij.

Vegan curry
Vegan curry

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.5 (24 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in