Vegan curry met zoete aardappel
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr zilvervliesrijst
- 400 gr zoete aardappelblokjes
- 200 gr spinazie
- 2 uien
- 2 rode paprika's
- 100 gr taugé
- 4 el pindakaas
- 400 ml kokosmelk
- 70 gr rode currypasta
- 60 gr gezouten pinda's
- 3 takjes koriander
- Peper en zout
- (zonnebloem)olie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Haal de schil van de uien en hak fijn. Halveer de rode paprika’s en haal de zaadlijsten er uit. Snijd in dunne reepjes.
Verhit een scheutje (zonnebloem)olie in een hapjespan en bak de ui en paprikareepjes 2-3 minuten op laag vuur. Roer de rode currypasta en zoete aardappelblokjes er door en bak 2-3 minuten al omscheppend mee.
Schenk de kokosmelk erbij en voeg de pindakaas toe. Schep goed om, breng alles aan de kook en laat de groenten in 15 minuten zachtjes gaar koken. Roer de spinazie door de curry tot de blaadjes geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Hak de pinda’s fijn, hak de korianderblaadjes grof. verdeel de curry over de borden, bestrooi met pinda’s, koriander en taugé en geef de rijst er bij.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in