Torta della nonna
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 125 gr roomboter
- 1 ei
- 120 gr suiker
- 0,25 tl zout
Ingrediënten vulling
- 2 citroenen
- 500 ml melk
- 5 eieren (3 hele eieren, 2 eidooiers)
- 75 gr suiker
- 4 el honing
- 4 el maizena
- 75 gr pijnboompitten
- poedersuiker
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden (electrisch), 170 graden (hetelucht).
Klop voor de bodem de boter en suiker met een mixer in een mengkom tot een licht mengsel. Voeg het ei toe klop goed door. Schep de bloem en zout erdoor en mix nog even kort. Kneed het tot een platte schijf, dek af met vershoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
Maak ondertussen de vulling. Mix 3 hele eieren, 2 eidooiers, suiker, honing, maizena door elkaar. Rasp en pers de citroenen er boven en klop opnieuw door. Schenk de melk in een steelpannetje en breng langzaam aan de kook. Schenk de hete melk bij het citroenmengsel en klop goed door. Giet de vulling terug in de pan en kook het al kloppend met een garde tot het indikt. Schenk de vulling in een schone kom, dek het af met vershoudfolie om te voorkomen dat er een vel op komt, en laat het afkoelen.
Haal het deeg uit de koelkast, bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik. Bekleed hiermee de ingevette taartvorm. Druk het deeg goed tegen de rand. Snijd te veel aan deeg eraf. Schep dan de vulling erin, strijk de bovenkant glad en strooi de pijnboompitten erover.
Schuif de taart in de oven en bak hem 50-55 minuten, tot het deeg goudbruin en de vulling gestold is. Laat de taart 10 minuten afkoelen in de vorm. Neem hem er dan uit en laat hem helemaal afkoelen. (let op de vulling stijft echt pas op wanneer de taart volledig is afgekoeld). Bestrooi de torta della nonna met poedersuiker.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in