Toad in the hole recept

Toad in the hole met broccoli

Heb je wel eens Toad in the hole gegeten. Het is echt een aanrader om eens te proberen. Deze keer maken we een mini toad in the hole recept met broccoli. Perfect als tussendoortje, bij de brunch of lekker met een kom soep ernaast. Ze zijn heel gemakkelijk te maken. Voor dit recept gebruikten we broccoli en champignons, maar je kunt allerlei soorten groenten toevoegen. Het basisrecept voor toad in hole wordt ook gebruikt om restjes groenten te verwerken. Dus heb je een halve courgette of paprika over? Die kan er prima bij. Wil je liever een grote maken? Gebruik dan een grote ovenschaal en verdeel de ingrediënten over de ovenschaal. Zoek je meer inspiratie voor lekker ovenrecepten? Kijk hier dan eens.

Ingrediënt broccoli
Toad in the hole recept

Ingrediënten voor 6 st.

  • 6 worstjes
  • 100 gr plakjes gerookt ontbijtspek
  • 100 gr broccoli
  • 100 gr champignons
  • 1 ui
  • 100 gr bloem
  • 250 ml melk
  • 3 eieren (middelgroot)
  • 100 gr geraspte jong belegen kaas
  • 3 takjes tijm
  • Peper en zout
  • olijfolie

Materiaal

  • muffinvorm met 6 holtes
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden elektrisch, 200 graden hetelucht. Vet de muffinvorm royaal in met olijfolie, zet in de voorverwarmde oven en laat de muffinvom goed heet worden.

  2. Maak ondertussen het beslag. Meng de bloem met een snuf zout in een beslagkom. Schenk beetje voor beetje de melk er bij. Voeg daarna de eieren toe en meng tot een mooi glad beslag. Roer de geraspte kaas door het beslag.

  3. Haal de schil van de ui en snijd in parten. Snijd de roosjes van de broccoli. Maak de champignons schoon en snijd in grove stukken. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 2-3 minuten tot goudbruin, voeg de champignons en broccoli toe en bak 3-4 minuten mee.

  4. Wikkel de plakjes spek om de worstjes. Bak ze in een koekenpan met wat boter of olie tot ze worstjes rondom bruin zijn. Neem ze uit de pan en leg ze op een bordje. Snijd de worstjes door de helft.

  5. Haal de muffinvorm uit de oven. Let even goed op, de vorm en olie zijn natuurlijk echt flink heet geworden. Verdeel de helft van de ingrediënten (worstjes, ui en broccoli) over de muffinholtes.  Schenk het beslag er over en leg er dan de rest van de ingrediënten in. Zet de muffinvorm terug in de oven en bak de toad in hole muffins in 30 minuten goudbruin.

  6. Serveer direct uit de oven, de toad in the hole is het lekkerste wanneer hij nog warm is!

Ingrediënt broccoli
Toad in hole met broccoli

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in