
Torta della nonna



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 125 gr roomboter
- 1 ei
- 120 gr suiker
- 0,25 tl zout
Ingrediënten vulling
- 2 citroenen
- 500 ml melk
- 5 eieren (3 hele eieren, 2 eidooiers)
- 75 gr suiker
- 4 el honing
- 4 el maizena
- 75 gr pijnboompitten
- poedersuiker
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden (electrisch), 170 graden (hetelucht).
Klop voor de bodem de boter en suiker met een mixer in een mengkom tot een licht mengsel. Voeg het ei toe klop goed door. Schep de bloem en zout erdoor en mix nog even kort. Kneed het tot een platte schijf, dek af met vershoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
Maak ondertussen de vulling. Mix 3 hele eieren, 2 eidooiers, suiker, honing, maizena door elkaar. Rasp en pers de citroenen er boven en klop opnieuw door. Schenk de melk in een steelpannetje en breng langzaam aan de kook. Schenk de hete melk bij het citroenmengsel en klop goed door. Giet de vulling terug in de pan en kook het al kloppend met een garde tot het indikt. Schenk de vulling in een schone kom, dek het af met vershoudfolie om te voorkomen dat er een vel op komt, en laat het afkoelen.
Haal het deeg uit de koelkast, bestuif een werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik. Bekleed hiermee de ingevette taartvorm. Druk het deeg goed tegen de rand. Snijd te veel aan deeg eraf. Schep dan de vulling erin, strijk de bovenkant glad en strooi de pijnboompitten erover.
Schuif de taart in de oven en bak hem 50-55 minuten, tot het deeg goudbruin en de vulling gestold is. Laat de taart 10 minuten afkoelen in de vorm. Neem hem er dan uit en laat hem helemaal afkoelen. (let op de vulling stijft echt pas op wanneer de taart volledig is afgekoeld). Bestrooi de torta della nonna met poedersuiker.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan