Italiaanse recepten

Per favore: Italiaanse recepten. Voor deze pracht van een keuken breken we graag een lans. Want wat mogen we in onze handjes wrijven met deze rijke cucina. Toegegeven, een Italiaans etentje gaat er aan deze kant altijd in. Er gaat geen week voorbij of er staat geen Italiaans eten op de kookplannning. Wat wil je ook als Italiaanse gerechten de 3 s’en afvinken. De 3 s’en? Simpel, snel en superlekker. Dat zijn de besten.

Denkend aan Italiaans koken, dan duiken daar de Italiaanse pasta recepten prompt op. Gek is het niet, want daar zijn ze bekend mee geworden. Net als met hun andere ‘P’ van pizza. Heugelijk nieuws, want we hebben alle Italiaanse recepten onder één dak verzameld. Kwestie van kort de chef uithangen om daarna veel lekkers en de zon in huis te halen. Doé het. Test ze!

Fettuccine Alfredo

Lees meer overFettuccine Alfredo

Aardbeien tiramisu

Lees meer overAardbeien tiramisu

Pizza met mozzarella en asperges

Lees meer overPizza met mozzarella en asperges

Pasta aglio olio

Lees meer overPasta aglio olio

Pasta primavera

Lees meer overPasta primavera

Risotto met asperges

Lees meer overRisotto met asperges

Gnocchi sorrentina

Lees meer overGnocchi sorrentina

Pastaschotel met kaassaus

Lees meer overPastaschotel met kaassaus

Risotto met chorizo

Lees meer overRisotto met chorizo

Gnocchi Traybake

Lees meer overGnocchi Traybake

Salade met gegrilde groene asperges ‎

Lees meer overSalade met gegrilde groene asperges ‎

Gnocchi met prei en kaassaus

Lees meer overGnocchi met prei en kaassaus

Torta della nonna

Lees meer overTorta della nonna

Cantuccini koekjes met hazelnoten

Lees meer overCantuccini koekjes met hazelnoten

Gezonde pizza met bietenpesto

Lees meer overGezonde pizza met bietenpesto

Chocolade panna cotta

Lees meer overChocolade panna cotta

Tiramisu (dé klassieke versie)

Lees meer overTiramisu (dé klassieke versie)

Risotto Milanese met gebakken paddenstoelen

Lees meer overRisotto Milanese met gebakken paddenstoelen

Ode aan Italiaanse recepten

Italiaanse recepten, hebben we het erover dan gaat die roze bril op. We moeten bekennen dat eigenlijk alles uit het land van de laars ons hart weet te veroveren. Veel culinaire hoogtepunten hebben we aan de Italianen te danken. Met de nadruk op ‘veel’, want talking about Italiaanse gerechten, dan gaat het van Italiaanse voorgerechtjes tot een Italiaans hoofdgerecht door naar een Italiaans nagerecht. Om de Italiaanse hapjes voor de borrel niet over het hoofd te zien, die laten net zo graag van zich zien. Verrijking voor de vrijmibo.

Laten we ze langslopen. De Italiaanse borrelplank. Het is leeg na drie keer knipperen. Is te verwachten met hapjes als foccacia, grissini (lees: look-al-likes van onze broodstengels) en Italiaanse gehaktballetjes.

Van de borrel door naar het Italiaanse voorgerechtjes, de antipasti. Neem een klapper als dit caprese taartje met burrata of wordt verleid door een mix van Italiaanse hapjes met de antipasti plank. De bodem is gelegd, het Italiaanse hoofdgerecht mag erin. Wordt het een bord risotto, een traditionele spaghetti arrabbiata of dit Italiaanse groenten recept met Aziatische twist. Want ja, de Mediterranée en het Verre Oosten bundelen op z’n tijd graag de smaken. Meer Azië? Meer Azië!

Open deur is het wel, maar zin in een Italiaans toetje? Je snapt waar we naartoe willen hè. Ah ja zeker, tiramisu. Il classico. Die van de mascarpone, lange vingers, espresso, amaretto (als je wil), eieren, suiker en cacaopoeder. En ook één van de oppertopper Italiaanse desserts is panna cotta. U ziet, we kunnen een (kook)boek vullen met een variëteit aan Italiaanse recepten. Dolle pret, dat Italiaans koken!

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in