zalm met kruidenkorst

Zalm met kruiden

Eén van de makkelijkste manieren om zalm te bereiden is in de oven. Vis bereiden lijkt ingewikkeld, maar het is juist heel eenvoudig. Neem nu deze hele zalm met kruiden. Het is nog geen 5 minuten aan voorbereiding en dan gaat hij zo de oven in. Een kwartiertje later haal je hem eruit en kan je aan tafel. Onze tip, bak hem niet té gaar, als de vlokken makkelijk loslaten is hij perfect. Ideaal ook voor het kerstdiner, want zo hoef je niet urenlang in de keuken te staan.

Deze zalm heeft een lekker krokant korstje, dat we maken van panko, knoflook, verse basilicum en kaas. Deze Italiaanse smaken zijn heerlijk in combinatie met de zalm. Serveer er gebakken aardappeltjes en een Italiaanse salade bij en je hebt een heerlijk kerstdiner.

Eén van de makkelijkste manieren om zalm te bereiden is in de oven. Vis bereiden lijkt ingewikkeld, maar het is juist heel eenvoudig.

Pauline

ingredient grana padano
zalm met kruidenkorst

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo verse zalm (aan één stuk)
  • 2 teentjes knoflook
  • Rasp van 1 citroen (bio)
  • 25 gr panko (grof broodkruim)
  • 50 gr Grana Padano of Parmezaanse kaas
  • 30 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 1 takje rozemarijn
  • 15 gr verse basilicum
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

  2. Leg de zalm op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dep hem droog met een keukenpapiertje en bestrooi met peper en zout.

  3. Mix de panko, met de knoflook, basilicum, rozemarijn (alleen de blaadjes), de citroenrasp, kaas en roomboter kort in het hakmolentje van je staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kruidenmix over de zalm en druk het een beetje aan.

  4. Bak de zalm in 15 tot 17 minuten af in de voorverwarmde oven. De gaartijd hangt af van de dikte van je zalm. De zalm mag best nog een beetje rosé zijn. Serveer met partjes citroen.

zalm in de oven
zalm kerstrecept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (86 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

 

Stuur me de recepten