Appelflappen
Appelflappen maken? Wij hebben een heerlijk en simpel appelflappen recept voor je. Appelflappen van bladerdeeg gevuld met spijs. Je kunt kant-en-klare spijs kopen, maar het is ook leuk om zelf spijs te maken. Appelflappen bakken is sowieso een leuke activiteit om te doen. Dit appelflappen recept is zo makkelijk dat de kids gezellig mee kunnen helpen. Naast oliebollen is dit toch ook wel een favoriet eindejaars recept van ons. Maar eigenlijk kun je het hele jaar door appelflappen bakken, vind je ook niet? Met een handvol ingrediënten kun jij zelf appelflappen maken, probeer het eens!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 st.
- 4 plakjes bladerdeeg
- 2 appels
- 100 gr amandelspijs
- 30 gr amandelschaafsel
- 1 ei
- 1 tl kaneel
- 2 el suiker
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Doe in een kommetje en voeg de kaneel en de suiker toe.
Kluts het eitje los in een bakje.
Verdeel een stukje spijs over het midden van het bladerdeeg. Leg hier een lepel van de appelvulling bovenop. Bestrijk de randen met ei en vouw ze dicht. Druk de randjes iets aan met een vork. Herhaal dit met alle plakjes bladerdeeg.
Leg de appelflappen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei. Strooi het amandelschaafsel over de bovenkant.
Bak de appelflappen in 20-25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in