Ovenschotel met kip

Ovenschotel met kip en aardappelen

Leuk en gemakkelijk recept voor een ovenschotel met kip. De oven doet in dit recept het meeste werk. Zorg voor een ruime braadslede of ovenschaal waar alle 4 de kippenbouten naast elkaar in passen. Je kunt ook 2 ovenschalen gebruiken. Bak de kip eerst rondom bruin in een koekenpan, daarna gaar je de kip samen met de krieltjes en haricot verts in kippenbouillon in de oven. In een droge koekenpan bak je wat plakjes ontbijtspek rondom bruin en knapperig, die verkruimel je op je bord boven de kip. 
Ovenschotel met kip
Ovenschotel met kip
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 kippenbouten
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 750 gr krieltjes
  • 400 gr haricot verts
  • 2 uien
  • 500 ml kippenbouillon
  • 4 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • Boter
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht).

  2. Dep de kip droog met keukenpapier en bestrooi de kippenbouten royaal met zout en peper. Haal de schil van de uien, halveer ze en snijd dit in parten.

  3. Verhit olijfolie en boter in een ruime koekenpan voeg de ui toe en bak 4-5 minuten tot ze goudbruin zien. Haal ze uit de pan. Bak de kippenbouten in 10 minuten rondom bruin. Neem ze uit de pan en leg ze in een diepe ovenschaal of braadslede. Voeg de uien toe en leg de takjes kruiden er tussen. Schenk de bouillon er bij tot de kip bijna onder staat. Zet de braadslede 25 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. Haal de kip uit de oven. Boen de krieltjes schoon en halveer ze. Voeg ze bij de kip en zet de braadslede voor 10 minuten terug in de oven. Voeg dan de haricots verts toe en laat de kippenbouten en groenten nog 10 minuten in de oven garen.

  5. Bak in een droge koekenpan de plakjes ontbijtspek knapperig. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Haal de braadslede uit de oven, test of de kip gaar is (prik er met een vork in, wanneer de vloeistof die er uit komt doorzichtig is, is de kip gaar) en geef ieder een kippenbout, verdeel de groenten over de borden en verkruimel de plakjes ontbijtspek over de ovenschotel met kip.

Ovenschotel met kip
Ovenschotel met kip

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (62 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Ovenschotel Aardappel Kip Franse recepten Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Suikervrij Kerst Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in