Appelflappen bakken

Appelflappen

Appelflappen maken? Wij hebben een heerlijk en simpel appelflappen recept voor je. Appelflappen van bladerdeeg gevuld met spijs. Je kunt kant-en-klare spijs kopen, maar het is ook leuk om zelf spijs te maken. Appelflappen bakken is sowieso een leuke activiteit om te doen. Dit appelflappen recept is zo makkelijk dat de kids gezellig mee kunnen helpen. Naast oliebollen is dit toch ook wel een favoriet eindejaars recept van ons. Maar eigenlijk kun je het hele jaar door appelflappen bakken, vind je ook niet? Met een handvol ingrediënten kun jij zelf appelflappen maken, probeer het eens!

ingredient appel
Appelflappen bakken

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 st.

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 appels
  • 100 gr amandelspijs
  • 30 gr amandelschaafsel
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • 2 el suiker
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Doe in een kommetje en voeg de kaneel en de suiker toe.

  3. Kluts het eitje los in een bakje.

  4. Verdeel een stukje spijs over het midden van het bladerdeeg. Leg hier een lepel van de appelvulling bovenop. Bestrijk de randen met ei en vouw ze dicht. Druk de randjes iets aan met een vork. Herhaal dit met alle plakjes bladerdeeg.

  5. Leg de appelflappen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei. Strooi het amandelschaafsel over de bovenkant.

  6. Bak de appelflappen in 20-25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Appelflappen maken
Appelflappen recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (6 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in