Appelflappen

Appelflappen

Appelflappen maken? Wij hebben een heerlijk en simpel appelflappen recept voor je. Appelflappen van bladerdeeg gevuld met spijs. Je kunt kant-en-klare spijs kopen, maar het is ook leuk om zelf spijs te maken. Appelflappen bakken is sowieso een leuke activiteit om te doen. Dit appelflappen recept is zo makkelijk dat de kids gezellig mee kunnen helpen. Naast oliebollen is dit toch ook wel een favoriet eindejaars recept van ons. Maar eigenlijk kun je het hele jaar door appelflappen bakken, vind je ook niet? Met een handvol ingrediënten kun jij zelf appelflappen maken, probeer het eens!

Appelflappen
Appelflappen

Ingrediënten voor 4 st.

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 appels
  • 100 gr amandelspijs
  • 30 gr amandelschaafsel
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • 2 el suiker

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Doe in een kommetje en voeg de kaneel en de suiker toe.

  3. Kluts het eitje los in een bakje.

  4. Verdeel een stukje spijs over het midden van het bladerdeeg. Leg hier een lepel van de appelvulling bovenop. Bestrijk de randen met ei en vouw ze dicht. Druk de randjes iets aan met een vork. Herhaal dit met alle plakjes bladerdeeg.

  5. Leg de appelflappen op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei. Strooi het amandelschaafsel over de bovenkant.

  6. Bak de appelflappen in 20-25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Appelflappen
Appelflappen

Tags

Kinderrecepten Koekjes recepten Appel Brood en deeg Hollandse recepten Oud en nieuw Bakrecepten

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (3 stemmen)

7 januari 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in